Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DENK Den Haag beticht Tweede Kamerfractie van afluisterpraktijken

DENK Den Haag beticht Tweede Kamerfractie van afluisterpraktijken

DEN HAAG (ANP) - Het bestuur van DENK Den Haag beschuldigt de Tweede Kamerfractie van de partij van afluisterpraktijken. Gesprekken die de bestuursleden voerden met familieleden, kennissen en partijgenoten zouden wekenlang in het geheim zijn opgenomen, en vervolgens gebruikt om hen te chanteren, zo staat in een op Twitter geplaatste verklaring.

De opnames zouden zijn gemaakt door een medewerker van de Tweede Kamerfractie en uiteindelijk terecht zijn gekomen bij fractievoorzitter Farid Azarkan. Ze zouden onder meer gebruikt zijn om een van de lokale bestuursleden onder druk te zetten om af te zien van het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

In de verklaring zegt de Haagse afdeling meer signalen te hebben gehoord van DENK-leden die onder druk zijn gezet om af te zien van hun kandidatuur of van een andere functie binnen de partij. Het landelijk bestuur zou evenwel geweigerd hebben daar onafhankelijk onderzoek naar te laten doen. "Onbegrijpelijk", vinden de lokale bestuurders.

Een woordvoerder van DENK wil desgevraagd niet op de beschuldigingen ingaan. De partij komt later nog met een verklaring "waarin alle vragen worden beantwoord", zegt hij. Politiek leider Azarkan was evenmin beschikbaar voor commentaar.

Meer uit Politiek

Actieplan PvdA voor sportclubs, helft dreigt te verdwijnen

DEN HAAG (ANP) - Ruim de helft van de sportverenigingen dreigt te verdwijnen vanwege een gebrek aan vrijwilligers, stijgende kosten en teruglopende ledenaantallen. Het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) komt tot deze conclusie na een ronde langs clubs door het hele land. De PvdA wil hier iets aan doen en heeft met hulp van de belangenvereniging een actieplan gemaakt.

3 uur geleden
Top kabinet weer bijeen om politieke aardverschuiving te bespreken

DEN HAAG (ANP) - Het tweede beraad van de top van het kabinet en hun secondanten is even na 21.00 uur donderdagavond van start gegaan. De acht bewindslieden praten op het ministerie van Algemene Zaken van premier Mark Rutte verder over het ongenoegen in het land en de uitslag van de provinciale verkiezingen.

4 uur geleden
Rutte herdenkt verschrikkingen Boetsja op top via video-boodschap

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte levert vrijdag via een videoboodschap een bijdrage aan de Boetsja-top, die markeert dat het precies één jaar geleden is dat de Oekraïense stad werd bevrijd van de Russische troepen. De door Oekraïne georganiseerde top is deels digitaal. Ook onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Belgische premier Alexander de Croo doen op afstand mee.

5 uur geleden
Van der Wal snapt dat boeren zonder vergunning in angst zitten

DEN HAAG (ANP) - Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) wil nog niet reageren op de brief van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius, waarin hij schrijft dat Nederland vaart moet blijven maken met de stikstofaanpak. Van der Wal snapt wel dat de zogeheten PAS-melders na het lezen van de brief in angst zitten, zei ze na afloop van een overleg op het ministerie van Algemene Zaken. "Ja, natuurlijk."

5 uur geleden
Geen meerderheid voor links plan om belastingvoordeel uit te kleden

DEN HAAG (ANP) - Het plan van PvdA en GroenLinks om het belastingvoordeel bij opvolging binnen familiebedrijven in te perken, kan waarschijnlijk niet op voldoende steun in de Tweede Kamer rekenen. De meeste coalitiepartijen zien weinig in het initiatiefwetsvoorstel en ook oppositiepartij PVV is tegen het plan.

5 uur geleden
De Jonge: sprake van dip woningbouw, nog onduidelijk hoe diep

DEN HAAG (ANP) - Er is inderdaad sprake van een "dip" in het aantal nieuw te bouwen woningen, erkende woonminister Hugo de Jonge donderdag tijdens een Kamerdebat. Volgens hem kampt de bouw met de stijgende rente, terwijl de huizenprijzen nog niet dalen. Ook de hoge grondprijzen en stijgende materiaalkosten spelen de bouw parten. Eerder al meldde bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat vorig jaar minder vergunningen werden uitgegeven voor nieuwbouw.

8 uur geleden
Schouten wil compensatie gedupeerden overheidsfout niet beloven

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil niet beloven dat mensen die door een fout van de overheid minder toeslagen kregen en soms zelfs in armoede terechtkwamen, hiervoor gecompenseerd worden. "Vergelijkbare situaties", zoals de vastgelopen compensatie van gedupeerden in het toeslagenschandaal, laten zien dat zo'n operatie ingewikkeld is, waarschuwt armoedeminister Carola Schouten.

8 uur geleden