Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

DENK Den Haag beticht Tweede Kamerfractie van afluisterpraktijken

DENK Den Haag beticht Tweede Kamerfractie van afluisterpraktijken

DEN HAAG (ANP) - Het bestuur van DENK Den Haag beschuldigt de Tweede Kamerfractie van de partij van afluisterpraktijken. Gesprekken die de bestuursleden voerden met familieleden, kennissen en partijgenoten zouden wekenlang in het geheim zijn opgenomen, en vervolgens gebruikt om hen te chanteren, zo staat in een op Twitter geplaatste verklaring.

De opnames zouden zijn gemaakt door een medewerker van de Tweede Kamerfractie en uiteindelijk terecht zijn gekomen bij fractievoorzitter Farid Azarkan. Ze zouden onder meer gebruikt zijn om een van de lokale bestuursleden onder druk te zetten om af te zien van het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

In de verklaring zegt de Haagse afdeling meer signalen te hebben gehoord van DENK-leden die onder druk zijn gezet om af te zien van hun kandidatuur of van een andere functie binnen de partij. Het landelijk bestuur zou evenwel geweigerd hebben daar onafhankelijk onderzoek naar te laten doen. "Onbegrijpelijk", vinden de lokale bestuurders.

Een woordvoerder van DENK wil desgevraagd niet op de beschuldigingen ingaan. De partij komt later nog met een verklaring "waarin alle vragen worden beantwoord", zegt hij. Politiek leider Azarkan was evenmin beschikbaar voor commentaar.

Meer uit Politiek

EU-voorzitter verwerpt kritiek op 'onwettig' fiat natuurherstelwet

LUXEMBURG (ANP) - De draai van Oostenrijk die de Europese natuurherstelwet toch over de eindstreep lijkt te helpen, is niet onwettig. EU-voorzitter België is niet bang dat de Europese rechter de goedkeuring van de veelbesproken wet straks annuleert, zegt de Brusselse minister Alain Maron.

46 minuten geleden
VVD'er Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

DEN HAAG (ANP) - Sophie Hermans is de eerste kandidaat-bewindspersoon die maandag haar opwachting maakte bij beoogd minister-president Dick Schoof en formateur Richard van Zwol. VVD'er Hermans wordt in het nieuwe kabinet vicepremier en minister van Klimaat en Groene Groei.

1 uur geleden
Agema vervangt Markuszower als beoogd vicepremier voor de PVV

DEN HAAG (ANP) - Fleur Agema is de nieuwe beoogde vicepremier namens de PVV in het aanstaande kabinet-Schoof. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders aan formateur Richard van Zwol laten weten, meldt hij in een bericht op X. Agema was al beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

21 uur geleden
Verklaring kandidaat-minister Faber (PVV) stelt Omtzigt gerust

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt is gerustgesteld door de belofte van kandidaat-minister Marjolein Faber (PVV) "binnen de lijnen van het hoofdlijnenakkoord en de rechtsstaatverklaring" te blijven. "Dat is een hele goede zin, het stelt mij gerust", zei Omtzigt er zaterdag bij Nieuwsuur over. Hij verlangt niet dat de kandidaat-minister voor Asiel en Migratie uitspraken uit het verleden terugneemt, bijvoorbeeld over de door haar gebruikte term "omvolking".

1 dag geleden
Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG (ANP) - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Ze heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat ze de twee luchthavens wel een bovengrens oplegt voor de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Die grens staat gelijk aan de bestaande uitstoot die de vliegvelden hebben berekend.

1 dag geleden
Rutte ziet 'dwaas' vredesvoorstel Poetin als teken van paniek

LUZERN (ANP) - Het "dwaze vredesvoorstel" dat de Russische president Vladimir Poetin vrijdag deed aan Oekraïne, laat zien dat hij "duidelijk in paniek is". Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte gezegd bij een top over Oekraïne in Zwitserland.

1 dag geleden
Vier nieuwe PVV-Kamerleden moeten beoogd kabinetsleden vervangen

DEN HAAG (ANP) - Vier nieuwe PVV'ers komen bij het aantreden van het kabinet in de Tweede Kamer omdat vier huidige PVV-Kamerleden het kabinet ingaan. De eerstvolgende namen op de kieslijst zijn Chris Faddegon, Nico Uppelschoten, Robert Rep en Folkert Thiadens.

1 dag geleden