Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Denen willen massaal kappersafspraak boeken, boekingssite crasht

Denen willen massaal kappersafspraak boeken, boekingssite crasht

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denen kunnen maandag voor het eerst in langer dan een maand weer naar de kapper gaan, heeft het Deense parlement besloten. De vreugde daarover onder de Denen was zo overweldigend dat de website die er het meest wordt gebruikt om een afspraak te boeken binnen enkele uren na het nieuws crashte.

Het nieuws dat de kapsalons weer open mogen werd met gejuich ontvangen. Onder andere parlementariërs en vakbondsbestuurders lieten op Twitter weten dat zij zich snel zouden laten kortwieken.

Denemarken is een van de eerste Europese landen waar de restricties in verband met het nieuwe coronavirus geleidelijk wordt opgeheven. Woensdag gingen de kleuterscholen er open. Inmiddels is ook een datum vastgelegd waarop rechtbanken en gerechtshoven het werk weer oppakken en is besloten dat zaken waaronder rijscholen en tatoeagestudio's weer open mogen.

Lockdown

Volgens premier Mette Frederiksen kan Denemarken als een van de eerste Europese landen uit de lockdown omdat er vroegtijdig restricties werden ingesteld. De beslissing om het economische leven weer langzaam op gang te laten komen, werd genomen onder druk van de centrumrechtse partijen in het parlement. Bij die beslissing nam de regering ook de adviezen van medisch experts mee.

De Deense horeca blijven vooralsnog gesloten. Ook zijn de grenzen nog altijd dicht en zijn samenkomsten van meer dan tien mensen verboden. Premier Frederiksen heeft gezegd dat de opgeheven restricties onmiddellijk weer worden ingevoerd als blijkt dat het coronavirus zich weer sneller verspreidt.

Meer uit Buitenland

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

7 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

8 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

9 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

9 uur geleden
President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

10 uur geleden
Verdachte neerschieten Slowaakse premier blijft vastzitten

PEZINOK (ANP/AFP) - De verdachte van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico blijft vastzitten. Dat besloot de Slowaakse rechtbank, waar de man zaterdag is voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

12 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in Charkiv

CHARKIV (ANP/AFP) - Rusland heeft een nieuw militair succes geclaimd in de Oekraïense regio Charkiv, waar het een offensief uitvoert. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het dorp Starytsja is "bevrijd" en dat verder wordt opgerukt.

14 uur geleden