Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Denemarken heropent grenzen voor inwoners meeste Europese landen

Denemarken heropent grenzen voor inwoners meeste Europese landen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Denemarken wil inwoners van de meeste andere Europese landen op 27 juni weer toelaten, op voorwaarde dat in die landen het aantal coronabesmettingen laag is.

Inwoners van landen met minder dan twintig nieuwe wekelijkse besmettingen per 100.000 inwoners kunnen dan naar Denemarken afreizen. Minister van Justitie Nick Haekkerup zei dat dit betekent dat inwoners van alle EU-lidstaten en Schengenlanden behalve uit Zweden en Portugal het land in mogen.

Voor Zweden kan wel een uitzondering gelden als zij in een gebied met weinig besmettingen wonen. Zo'n uitzondering geldt bijvoorbeeld voor ongeveer 2 miljoen Zweden die in de zuidelijke regio's wonen. Toen Denemarken de grenzen eerder deze maand opende voor Scandinaviërs en Duitsers, werden Zweden daar nog van buitengesloten vanwege het losse beleid en het hoge aantal besmettingen in dat land.

Aanvankelijk wilde Denemarken grensrestricties blijven handhaven tot 31 augustus. "Het gaat in Denemarken nu veel beter dan we toen hadden durven hopen", aldus minister Jeppe Kofod van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod. Toeristen die naar Denemarken willen, moeten wel voor minstens zes nachten een accommodatie boeken.

Meer uit Buitenland

VS: Servië moet zich terugtrekken uit grensgebied met Kosovo

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse regering heeft Servië opgeroepen om zich terug te trekken uit het grensgebied met Kosovo. Het Witte Huis zegt een "grote militaire inzet" langs de grens te zien met zwaar wapentuig. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft hierover contact gehad met de president van Servië.

1 uur geleden
Republikeins lapmiddel om shutdown in VS te voorkomen verworpen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de zogenoemde shutdown tijdelijk af te wenden, heeft het niet gered. De parlementariërs hadden een zogenoemde 'stopgap' voorgesteld, een stoplap. Die kreeg onvoldoende steun. Het is nog de vraag wat er nu gaat gebeuren.

2 uur geleden
Armenië eist vertrek troepen uit Nagorno-Karabach via gerechtshof

DEN HAAG (ANP) - Armenië probeert via het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag af te dwingen dat Azerbeidzjan zijn troepen terugtrekt uit Nagorno-Karabach. Ook moet het land internationale organisaties in het gebied toelaten, stelt Armenië in een aanvraag bij het hof.

2 uur geleden
VN sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach

NEW YORK (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Verenigde Naties sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach. Het voornaamste doel is uitzoeken waar behoefte aan is in het gebied, zegt het kantoor van secretaris-generaal António Guterres. "De regering van Azerbeidzjan en de VN hebben overeenstemming bereikt over een missie naar de regio", aldus zijn woordvoerder Stéphane Dujarric.

3 uur geleden
Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

LAS VEGAS (ANP) - De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd in verband met de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur in 1996. Dat melden Amerikaanse media na eerste berichtgeving van persbureau AP.

3 uur geleden
Duitsland bespreekt sancties met Centraal-Aziatische leiders

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz heeft afspraken gemaakt met de vijf voormalige Sovjetlanden in Centraal-Azië. Er zijn afspraken gemaakt over onder meer economie en energie. Ook de handhaving van sancties maken er deel van uit, waarbij Rusland nadrukkelijk niet bij naam wordt genoemd.

3 uur geleden
New York getroffen door noodweer, noodtoestand uitgeroepen

NEW YORK (ANP/DPA/RTR) - Zware regenval heeft geleid tot overstromingen in New York. De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in en rond de stad. Snelwegen, wegen en luchthaventerminals zijn gesloten. Het stadsbestuur heeft mensen opgeroepen thuis te blijven.

3 uur geleden