Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Den Haag: nog in gesprek over locatie demonstratie FDF 11 maart

Den Haag: nog in gesprek over locatie demonstratie FDF 11 maart

DEN HAAG (ANP) - Hoewel Farmers Defence Force (FDF) van plan is om op 11 maart in het Zuiderpark in Den Haag te demonstreren, zijn daar nog geen afspraken over gemaakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag worden nog gesprekken gevoerd over de invulling van de demonstratie.

Of de actie in het Zuiderpark kan plaatsvinden, hangt onder andere af van de omvang van de demonstratie. "Daarover hebben we nu contact met Farmers Defence Force. Je kunt je voorstellen dat het wel uitmaakt of er 50 of 50.000 mensen op af komen", stelt de woordvoerder van de gemeente. Eerder zei FDF-voorzitter Mark van den Oever dat het "de grootste demo aller tijden" zal worden. Van den Oever hoopt dat meer dan 100.000 mensen op 11 maart meedoen.

Het Malieveld staat die dag al vol met tenten in aanloop naar de CPC Loop, een hardloopevenement in Den Haag dat op 12 maart plaatsvindt. Ook Extinction Rebellion is van plan om op 11 maart actie te voeren in Den Haag door de A12 te blokkeren. De gemeente wil dat de klimaatactivisten ergens anders actie gaan voeren. Extinction Rebellion gaat hier volgens de gemeente niet over in gesprek.

Meer uit Binnenland

Ter Apel blijft te vol, kabinet trekt meer geld uit voor opvang

TER APEL (ANP) - De bezetting in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel schommelt de laatste dagen rond de 2200. In de nacht van vrijdag op zaterdag sliepen er 2204 mensen, in de nacht daarop waren het er 2206. Van zondag op maandag overnachtten er 2219 mensen in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

28 minuten geleden
NL-alert voor grote brand Schoonebeek, meerdere panden ontruimd

SCHOONEBEEK (ANP) - In een bedrijf in het Drentse Schoonebeek woedt maandag een grote brand waar veel rook bij vrijkomt, meldt de Veiligheidsregio Drenthe. Daarvoor is een NL-Alert verstuurd. Omliggende panden die in de rook liggen, zijn ontruimd.

38 minuten geleden
Horecagelegenheid Diemen twee nachten op rij doelwit explosie

DIEMEN (ANP) - Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

1 uur geleden
Oud-ministers willen dat Nederland VN-hulp aan Gaza hervat

DEN HAAG (ANP) - Een groep van oud-ministers en (voormalig) ambassadeurs en diplomaten wil dat het kabinet de Nederlandse bijdrage aan VN-hulporganisatie UNWRA in Gaza hervat. Zij doen hiertoe maandag in een open brief een beroep op de Nederlandse regering, meldt de Volkskrant. De brief is te lezen op de LinkedIn-pagina van Ambtenaren en de Grondwet, naar eigen zeggen "een groep Nederlandse ambtenaren die zich ernstige zorgen maakt over het aanhoudende Israëlische offensief in Gaza".

2 uur geleden
Politie: vorig jaar iets minder politiegeweld, maar nog te veel

DEN HAAG (ANP) - Hoewel vorig jaar iets minder politiegeweld plaatsvond ten opzichte van een jaar eerder, hebben agenten nog steeds te vaak te maken met agressie. Dat meldt de politie maandag op basis van de jaarcijfers. De politie heeft geen verklaring voor de lichte daling van het aantal geweldsincidenten.

4 uur geleden
Kabinet komt op verzoek informateurs vroeg met voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - Eerder dan gebruikelijk presenteert het demissionaire kabinet maandag de voorjaarsnota. De informateurs hebben gevraagd de jaarlijkse bijstelling van de rijksbegroting alvast te ontvangen, zodat die betrokken kan worden in de onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet.

8 uur geleden
Verdachte ongeval met vier doden Oud Gastel voor de rechter

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

8 uur geleden