Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Den Haag maakt donderdag bekend wie burgemeester moet worden

Den Haag maakt donderdag bekend wie burgemeester moet worden

DEN HAAG (ANP) - De gemeenteraad van Den Haag maakt donderdag bekend wie wordt voorgedragen om de nieuwe burgemeester te worden. De speciale vergadering vindt plaats in Theater Diligentia.

De voorgedragen persoon moet de opvolger worden van Pauline Krikke. Zij stapte vorig jaar op na een kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de aanpak van de traditionele vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp tijdens de jaarwisseling. Sinds haar vertrek neemt oud-minister Johan Remkes waar als burgemeester van Den Haag. De nieuwe burgemeester moet op 1 juli aan de slag gaan. Voor de functie hadden 23 mensen gesolliciteerd.

De gemeenteraad stuurt zijn beslissing naar de minister van Binnenlandse Zaken. De ministerraad beslist, waarna de koning de nieuwe burgemeester voor een periode van 6 jaar benoemt. Daarna is het aan de commissaris van de Koning om de nieuwe burgemeester te beëdigen. In de praktijk wordt de voorkeur van de gemeenteraad gevolgd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Programmering NPO zondag in teken van racisme

HILVERSUM (ANP) - De NPO staat zondag in het teken van racisme. Tijdens een speciale themadag Nederland tegen racisme wordt op televisie, radio en online in diverse programma’s aandacht aan het onderwerp besteed.

20 minuten geleden
A8 richting Amsterdam maand afgesloten voor onderhoud

AMSTERDAM (ANP) - De A8 van Zaanstad in de richting van Amsterdam is van zondagochtend vroeg tot 11 augustus dicht vanwege groot onderhoud. De weg is vier weken lang dag en nacht afgesloten voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

22 minuten geleden
Eind middag duidelijkheid over demonstratieverbod met tractoren

GRONINGEN (ANP) - De veiligheidsregio's Groningen, Drenthe en Friesland nemen naar verwachting eind zondagmiddag een besluit over het al dan niet verlengen van een verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen. Dat verbod geldt tot maandag 07.00 uur.

25 minuten geleden
14-jarig meisje vermist in Noordzee bij Ameland

NES (ANP) - Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoeken sinds zaterdagavond in de Noordzee bij Ameland al urenlang naar een 14-jarig meisje. Ze raakte vermist tijdens een zwemtocht. De zoekactie wordt gecoördineerd door de kustwacht, zegt een woordvoerder van de KNRM.

2 uur geleden
Boeren vormen met trekkers de woorden 'NH houdt van boeren'

SCHERMERHORN (ANP) - Boeren hebben zaterdagavond in Schermerhorn met ongeveer 400 tractoren op bijzondere wijze actie gevoerd. In de avondschemering vormden zijn met de trekkers in een weiland de tekst NH-hartje-boeren, waarmee bedoeld wordt: Noord-Holland houdt van boeren. De actie werd van bovenaf met een drone opgenomen; de beelden zijn te zien op de facebookpagina van boereninactienoordholland.

4 uur geleden
Demonstraties met tractoren in Nijmegen per direct verboden

NIJMEGEN (ANP) - Boeren mogen tot maandag 20 juli niet meer met tractoren demonstreren in Nijmegen. Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft met onmiddellijke ingang een verbod op landbouwvoertuigen bij demonstraties in Nijmegen ingesteld. Directe aanleiding hiervoor zijn enkele incidenten eerder deze week.

6 uur geleden
Nederlanders komen om door ongeval met vliegtuigjes in Duitsland

DÜLMEN (ANP) - Twee Nederlandse mannen zijn zaterdag om het leven gekomen nadat hun zweefvliegtuigjes in de lucht op elkaar waren gebotst en neer waren gestort in de buurt van het Duitse Dülmen, enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens. Beide piloten komen uit Nederland, zo bevestigt een woordvoerder van Aero Club Salland. Een van de slachtoffers, een 29 jarige man die lid is van die club, was in de ochtend vanaf hun vliegveld vlakbij Lemelerveld vertrokken voor een lange afstandsvlucht.

6 uur geleden