Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Den Bosch roept op niet naar stad te komen door carnavalsdrukte

Den Bosch roept op niet naar stad te komen door carnavalsdrukte

'S-HERTOGENBOSCH (ANP) - De gemeente 's-Hertogenbosch roept mensen op niet meer naar de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant te gaan omdat het daar door carnaval te druk is. De oproep wordt gedeeld door de politie.

"Een mooi feestje vandaag. Het is nu echt te druk", schrijft de gemeente op Twitter. "Kom daarom vandaag niet meer naar Oeteldonk." Oeteldonk is de naam die de stad Den Bosch draagt tijdens carnaval.

Burgemeester Jack Mikkers schrijft zondagmiddag op Twitter: "We zijn altijd een gastvrije stad, maar nu is het echt te druk!"

In het zuiden van Nederland wordt deze dagen carnaval gevierd. Dit begon vrijdag en duurt tot en met komende dinsdag. Burgemeesters riepen eerder al op in verband met corona het feest lokaal te houden.

Meer uit Binnenland

Universiteiten maken demonstratieprotocol

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels. Zo moeten betogers met wie wordt onderhandeld zich kunnen identificeren. Ook mag niet overnacht worden in universiteitsgebouwen.

11 minuten geleden
Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

UTRECHT (ANP) - Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt. Volgens Dijksma kijkt de driehoek, die bestaat uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, terug op een zeer onrustige avond en nacht.

34 minuten geleden
Veel onwelwordingen bij marathon in Leiden

LEIDEN (ANP) - De hulpdiensten zijn gealarmeerd om "het hoge aantal onwelwordingen" bij de marathon van Leiden. Dat meldt de veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn met de organisatie daarover in gesprek.

1 uur geleden
2,1 miljoen Nederlanders bekijken finale Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 2,1 miljoen mensen in Nederland hebben zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival bekeken. Dat meldt kijkcijferanalist Tina Nijkamp zondag. De Nederlandse inzending Joost Klein was doorgedrongen tot de finale met zijn lied Europapa, maar werd gediskwalificeerd om een incident met een cameravrouw.

1 uur geleden
Grote NAVO-oefening met Nederlandse parachutisten uitgesteld

CLUJ (ANP) - De grote NAVO-oefening in Roemenië is een dag uitgesteld. Het weer vormt een te groot risico voor de 1500 parachutisten die zouden moeten landen, onder wie zo'n honderd Nederlanders.

1 uur geleden
Spullen gestolen na plofkraak telecomwinkel Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - Op het bedrijventerrein Midi Center in Beverwijk is een plofkraak gepleegd bij een telecomwinkel. Door een explosie werd de toegangsdeur weggeslagen en de verdachten hebben spullen uit de winkel gestolen.

2 uur geleden
Joost Klein geeft opnieuw teken van leven op Instagram

MALMÖ (ANP) - Joost Klein heeft opnieuw een klein teken van leven gegeven op Instagram. Op de pagina Eurovision 24 zette hij zondag een blauw hartje. Daarvoor was zijn laatste bericht in die groep een post over hoe op hem te stemmen als Nederlandse inzending op het Eurovisie Songfestival.

3 uur geleden