Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstraties in Den Haag en Groningen rustig verlopen

Demonstraties in Den Haag en Groningen rustig verlopen

GRONINGEN/DEN HAAG (ANP) - De demonstraties in Den Haag en Groningen van actiegroep BlackLivesMatter tegen politiegeweld tegen zwarte mensen in de VS zijn rustig verlopen. Betogers hielden zich over het algemeen goed aan de afstandsregels en droegen een mondkapje.

Op het Malieveld in de Hofstad kwamen naar schatting ruim 1500 mensen bij elkaar. De organisatie had kruizen op het gras gespoten, waar mensen op konden staan om goed afstand te kunnen. Volgens de politie hield bijna iedereen zich hier goed aan. De paar mensen die toch te dicht bij elkaar stonden, konden goed worden aangesproken. Er ontstonden geen problemen of waren nare reacties, aldus de politie.

In Groningen kwamen ongeveer achthonderd betogers bijeen op de Grote Markt. Dat aantal was op voorhand ook afgesproken. Volgens de gemeente kwamen wel veel mensen samen in de straten rondom het plein. Politieagenten, beveiligers en handhavers waren massaal op de been om toezicht te houden.

Op de Grote Markt waren honderden kruisjes aangebracht, die de plekken toonden waar betogers konden zitten. Veel van hen hadden borden bij zich met teksten als 'I can't breathe' en 'black lives matter'. Ook waren er optredens en speeches en werd er een minuut stilte gehouden. Op dat moment staken de demonstranten hun vuisten in de lucht. De demonstratie was een initiatief van actiegroep Black Ladies Of Groningen (BLOG).

Meer uit Binnenland

30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

49 minuten geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

1 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

1 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

2 uur geleden
Zeker één gewonde bij mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Zeker één persoon is zaterdagochtend in Coevorden gewond geraakt bij een mogelijk schietincident. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding van het incident aan de Scholekster in de Drentse plaats.

3 uur geleden
Man in Breda mogelijk opzettelijk overreden, twee mannen opgepakt

BREDA (ANP) - Een 58-jarige man uit Wernhout (Noord-Brabant) is vrijdagavond, rond middernacht, in de Kleine Krogt in Breda mogelijk expres overreden door een auto, meldt de politie. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Crowdfundactie voor nabestaanden schietpartij Heiman Dullaertplein

DEN HAAG (ANP) - Op crowdfundingswebsite GoFundMe is een actie opgezet om geld in te zamelen voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein, waar zij woonden. Het doelbedrag van de inzamelactie is 60.000 euro.

4 uur geleden