Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstratie tegen kabinetsbeleid zondag in Westerpark Amsterdam

Demonstratie tegen kabinetsbeleid zondag in Westerpark Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een demonstratie tegen het kabinetsbeleid wordt zondag gehouden in het Westerpark in Amsterdam, in plaats van op het Museumplein. Ook mogen er maximaal 500 mensen deelnemen aan het protest. Dat maakt de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland woensdag bekend.

Volgens de Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie en politie) is in het Westerpark "extra toeloop" beter te voorkomen. De organisatie zelf (Nederland in verzet, weg met dit kabinet) wilde eigenlijk betogen op het Museumplein. Afgelopen zondag moest een demonstratie tegen fascisme ook al uitwijken naar het Westerpark.

De beperkingen zijn nodig om coronabesmettingen te voorkomen, stelt de veiligheidsregio. Op dit moment hebben duizenden mensen via social media aangegeven geïnteresseerd te zijn in de demonstratie. Door de manifestatie wel door te laten gaan, respecteert de driehoek het grondwettelijk recht om te demonstreren, aldus de veiligheidsregio.

De actiegroep Nederland in verzet, weg met dit kabinet heeft kritiek op het kabinet Rutte. Verwacht wordt dat ook aanhangers van de actiegroep Viruswaarheid aanwezig zullen zijn. De bijeenkomst is van 14.00 uur tot 16.00 uur.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Betogers belagen politie tijdens coronaprotest in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Tijdens het protest in Eindhoven tegen de coronamaatregelen hebben demonstranten de politie belaagd met vuurwerk, stenen en rookbommen. De politie heeft het 18 Septemberplein schoongeveegd en het plein ligt bezaaid met klinkers. Politie te paard en de inzet van een waterkanon moeten helpen bij het beëindigen van de rellen.

5 minuten geleden
Politie ontruimt Museumplein in Amsterdam met waterkanon

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft het Museumplein in Amsterdam ontruimd, en heeft daarbij een waterkanon ingezet. De politie ging hiertoe over nadat de honderden demonstranten op het plein niet vertrokken nadat er een noodbevel was afgekondigd. Dat betekent dat iedereen weg moet van het plein en de directe omgeving.

56 minuten geleden
Noodbevel afgekondigd voor Museumplein, iedereen moet weg

AMSTERDAM (ANP) - Voor het Amsterdamse Museumplein is een noodbevel afgekondigd. Dat betekent dat iedereen weg moet van het plein en de directe omgeving. De politie roept nu de demonstranten op weg te gaan.

1 uur geleden
Demonstratie op Museumplein in Amsterdam wordt beëindigd

AMSTERDAM (ANP) - De demonstratie op het Museumplein in Amsterdam, waar ongeveer 250 mensen zich hebben verzameld met spandoeken, wordt beëindigd. De Amsterdamse driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) beschouwt de verschillende groepen mensen op het plein als één demonstratie. Groepen krijgen de opdracht uit elkaar te gaan.

1 uur geleden
Politiechef: over hele linie tevreden met naleving avondklok

DEN HAAG (ANP) - Over de hele linie is de politie tevreden met de naleving van de avondklok afgelopen zaterdagavond- en nacht, met uitzondering van de "lokale excessen" in Urk en het Limburgse Stein. Mochten er de komende avonden na 21.00 uur veel ongeregeldheden plaatsvinden, dan speelt de politie daar op in door meer mensen in te zetten. Dat zegt politiechef Willem Woelders.

1 uur geleden
Tientallen aanhoudingen in onrustige binnenstad Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Zo'n dertig personen zijn zondagmiddag aangehouden tijdens ongeregeldheden in de binnenstad van Eindhoven. Een grote groep personen, die uit lijkt te zijn op een confrontatie met de politie, houdt zich nog op in en om het centrum. De meeste arrestaties volgden omdat mensen niet voldeden aan het bevel het gebied te verlaten. Een aantal is gepakt voor (poging tot) zware mishandeling.

2 uur geleden
Man die Westermoskee vernielde bracht Hitlergroet

AMSTERDAM (ANP) - Op beelden die de politie heeft verspreid van een man die in december vermoedelijk ramen vernielde van de Westermoskee in Amsterdam, is te zien hoe hij een Hitlergroet brengt. Dit deed hij meerdere malen, aldus de politie. Ook bespuugde hij het gebedshuis in Amsterdam-West en trapte hij tegen het gebouw.

2 uur geleden