Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstratie in Utrecht na rustig verloop ten einde

Demonstratie in Utrecht na rustig verloop ten einde

UTRECHT (ANP) - De demonstratie van Let Women Speak is zondagmiddag in Utrecht rustig verlopen. Zo'n honderd tegendemonstranten van Antifa kwamen ook naar de bijeenkomst in park Nieuweroord, maar dat heeft niet tot ongeregeldheden geleid. Er waren dan ook geen aanhoudingen, aldus een woordvoerder van de politie.

Let Women Speak uitte tijdens de actie kritiek op de transgenderwet. Antifa verweet de organisatie transhaat. De tegendemonstranten hadden transgendervlaggen en regenboogvlaggen bij zich. Ook droegen velen van hen gezichtsbedekking.

De politie had signalen dat Antifa het tot een "gewelddadige confrontatie" wilde laten komen, wat een woordvoerder van de activisten ontkende. Er was veel politie aanwezig bij de demonstratie. Het geweld bleef uit. Rond 16.30 uur vertrokken de demonstranten van Let Women Speak. Dat gebeurde onder gejoel van de tegendemonstranten. Zij riepen onder meer "liefde boven haat". Even later beƫindigde ook Antifa de demonstratie.

Meer uit Binnenland

Minder treinen op meerdere trajecten door kapotte sporen

UTRECHT (ANP) - Door defecten aan het spoor rijden er op meerdere trajecten minder treinen. Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er de rest van de dag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, meldt spoorbeheerder ProRail. De wissel wordt in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd.

39 minuten geleden
Inspectie ontevreden over ondersteuning scholieren

UTRECHT (ANP) - Op veel scholen is de extra ondersteuning van leerlingen die daaraan behoefte hebben niet goed genoeg, constateert de onderwijsinspectie. De organisatie deed onderzoek op tweehonderd scholen in het primair onderwijs, tachtig in het (voortgezet) speciaal onderwijs en bij 111 afdelingen van voortgezet onderwijs en praktijkscholen.

40 minuten geleden
Vader (59) die dochter (38) neerstak in Uden langer vast

DEN BOSCH (ANP) - De 59-jarige man uit Erp die dinsdagmiddag 11 juni zijn dochter (38) neerstak in Uden, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. De vrouw raakte zwaargewond, zij ligt nog altijd in het ziekenhuis, aldus het OM.

1 uur geleden
Slachtoffers fatbike-ongeluk Breda 8 en 13 jaar oud

BREDA (ANP) - De twee kinderen die zaterdag gewond raakten bij een ongeluk met een fatbike in Breda, zijn meisjes van 8 en 13 jaar oud. Dat meldt de politie. Het meisje van 8 werd zaterdag met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, het 13-jarige slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

1 uur geleden
Taakstraf voor verwonden militair Irak door ongecontroleerd schot

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft een 25-jarige (ex-)militair uit Baarn een taakstraf van 140 uur opgelegd, omdat hij in Erbil in Irak een andere militair met een onbedoeld schot ernstig heeft verwond. Volgens de rechtbank heeft de man met een reeks fouten de dienstvoorschriften overtreden en de veiligheidsmaatregelen genegeerd.

2 uur geleden
Weer tentenkamp op UvA, deze keer op Science Park

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben maandag opnieuw een tentenkamp opgezet op de Universiteit van Amsterdam (UvA), deze keer op de locatie Science Park. Sinds 12.00 uur staan er tentjes op het universiteitsterrein in Amsterdam-Oost. Volgens een woordvoerder van de universiteit is het kamp "redelijk kalm en rustig".

2 uur geleden
Eerste 15 auto's uit ingestorte parkeergarage Nieuwegein gehaald

NIEUWEGEIN (ANP) - Vijftien auto's zijn maandag uit de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage stonden in een gebied dat door de gemeente als veilig is aangemerkt, zo maken het ziekenhuis en Q-Park bekend.

2 uur geleden