Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstratie Amsterdams Primark-personeel om ontslagdreiging

Demonstratie Amsterdams Primark-personeel om ontslagdreiging

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer twintig medewerkers van de Primark in het Amsterdamse centrum hebben zaterdagmiddag voor de winkel gedemonstreerd vanwege onrust over aangekondigde ontslagen. Primark zou in het hele land zo'n 250 mensen willen ontslaan, om erna veel personeel opnieuw te willen inhuren tegen slechtere arbeidsvoorwaarden, zoals minder loon, aldus vakbond FNV.

De demonstranten op het Damrak hadden borden bij zich met teksten zoals "primarkfamily", "meer respect voor medewerkers = kortere rijen" en "power to the Primark workers". Achter de ramen van de winkel keken andere personeelsleden toe naar de demonstratie, aldus vakbondsbestuurder Linda Vermeulen.

Met de actie hoopt de vakbond een hogere ontslagvergoeding af te dwingen voor de medewerkers, mochten ze ontslagen worden. Voor de mensen die blijven wil de bond "werkbare roosters en lonen die in de toekomst omhooggaan", aldus FNV. "Meer medewerkers van Primark willen zich hierover uitspreken, wij hopen dat de directie dat ook ziet en naar ons gaat luisteren", aldus Vermeulen.

Primark heeft zaterdag tegenover FNV nog niet gereageerd op de demonstratie. David Swann Lassche, leider van de Nederlandse tak van Primark, zei eerder te begrijpen dat dit een moeilijke tijd is voor collega's die mogelijk worden getroffen door de ontslagronde. Volgens hem kan er via de vakbonden worden gestemd over een sociaal plan. Dat heeft Primark "tijdens het onderhandelingsproces vele malen aangepast", aldus Lassche.

Meer uit Financieel

Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

HONOLULU (ANP/RTR) - Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

5 uur geleden
Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten toestemming heeft gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen.

11 uur geleden
ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

12 uur geleden
Bankenonrust nog niet voorbij op beurs, Deutsche Bank hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank was vrijdag de grote verliezer op de Europese beurzen. Ook andere banken, bijvoorbeeld ING, werden flink lager gezet door beleggers. Daarmee lijkt de recente onrust op de financiële markten over de bankensector nog niet voorbij. "Dit is weer een signaal van de kwetsbaarheid van banken", zegt Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg. "Er hoeft maar iets te gebeuren en alle bankaandelen gaan weer hard omlaag."

14 uur geleden
Voorzitter Pensioenfederatie: pak schijnzelfstandigheid aan

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst en andere overheidsinstanties moeten meer doen tegen schijnzelfstandigheid. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van de Pensioenfederatie, de overkoepelende organisatie van pensioenfondsen.

15 uur geleden
Overname Eurocept door Mediq ten onrechte verboden

ROTTERDAM (ANP) - De concurrentiewaakhond heeft in 2021 ten onrechte een streep gezet door de overname van medisch leverancier Eurocept Homecare door branchegenoot Mediq. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vond dat de overname slecht was voor de mededinging, maar dat is niet goed onderbouwd, heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald.

16 uur geleden
Duitse transportminister rekent op snelle oplossing autoruzie EU

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse minister van Transport Volker Wissing verwacht snel tot een overeenkomst te komen met de Europese Commissie over een verbod op vervuilende auto's. De Duitse regering keerde zich in Brussel enkele weken geleden onverwachts tegen een eerder afgesproken verbod op auto's met verbrandingsmotoren, dat in 2035 in zou moeten gaan. Dat was aanleiding voor koortsachtig onderhandelen met Duitsland om het toch in te laten stemmen.

17 uur geleden