Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demonstranten aangehouden voor blokkeren A12 bij Tweede Kamer

Demonstranten aangehouden voor blokkeren A12 bij Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Een groep demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion blokkeert sinds woensdagmiddag 12.30 uur beide richtingen van de Utrechtsebaan (A12) in de buurt van de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Inmiddels zijn vier mensen uit de groep aangehouden, aldus de politie.

Ongeveer twintig mensen zitten op de weg. Volgens Rijkswaterstaat heeft een aantal demonstranten zich vastgelijmd aan de weg. Ze hebben spandoeken bij zich met daarop teksten als "Stop fossiele subsidies!" en "Planeet boven poen". Volgens de politie zijn er in totaal ongeveer veertig demonstranten aanwezig.

De politie riep de demonstranten op te vertrekken en waarschuwde dat als ze daar geen gehoor aan geven, ze gearresteerd zouden worden. "We faciliteren demonstraties, maar niet het verstoren van de openbare orde", aldus een woordvoerder. Het is nog niet duidelijk waar de vier aangehouden demonstranten heen worden gebracht.

Eis

De klimaatdemonstranten zouden eerst met auto's het verkeer tegen hebben gehouden, waarna ze op de weg zijn gaan zitten, zo zeggen ze. De groep laat weten te blijven zitten tot hun eis is ingewilligd: een onmiddellijke stop op subsidies voor olie, kolen en gas. "De overheid, die ons zou moeten beschermen, jaagt met subsidies de klimaatcrisis juist nog verder aan."

De ANWB meldt dat de A12 tussen Den Haag en Utrecht bij het Malieveld in beide richtingen is afgesloten door het protest. Er staat momenteel geen file vanwege het protest, aldus een woordvoerder. Verkeer wordt omgeleid via de Zuid Hollandlaan.

Momenteel zijn in de Tweede Kamer de Algemene Politieke Beschouwingen.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden