Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democratische kandidaten gaven al meer dan half miljard uit

Democratische kandidaten gaven al meer dan half miljard uit

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democratische kandidaten voor de presidentsverkiezingen van november hebben bij elkaar al meer dan een half miljard dollar uitgegeven aan hun campagnes. De miljardairs Michael Bloomberg en Tom Steyer zijn daarbij de big spenders. Samen hebben ze volgens officiële opgaven 389 miljoen uitgegeven aan reclame, campagnemedewerkers en andere kosten.

Bloomberg en Steyer bekostigen hun campagnes bijna helemaal zelf. Oud-burgemeester Bloomberg van New York besteedde meer dan 188 miljoen van zijn eigen geld sinds november en skipt de eerste vier Democratische voorverkiezingen. Pas op Super Tuesday (3 maart) hoopt hij voorverkiezingen op zijn naam te schrijven als in twaalf staten mensen hun voorkeur kenbaar kunnen maken.

Steyer stapte in juli 2019 in de race en gaf 201 miljoen dollar uit. Het geld kwam grotendeels uit eigen zak. Hij haalde 3 miljoen binnen aan donaties en heeft vooralsnog 202,5 miljoen van zijn privévermogen gereserveerd voor de campagne. Senator Bernie Sanders uit Vermont volgt op gepaste afstand met 90,7 miljoen aan campagne-uitgaven in 2019. Andere kandidaten als Joe Biden, Elizabeth Warren, Pete Buttigieg spendeerden ook ettelijke miljoenen aan reclame, personeel en bijkomende kosten.

Maandag vinden de eerste voorverkiezingen plaats in de staat Iowa. De voorverkiezingen moeten bepalen wie het in november namens de Democraten mag opnemen tegen zittend president Donald Trump, die sinds januari 2017 148 miljoen dollar uitgaf voor zijn herverkiezingscampagne.

Meer uit Buitenland

Japanse minister roept in China op tot vrijlating landgenoot

BEIJING/TOKIO (ANP/RTR/DPA) - De Japanse minister van Buitenlandse Zaken heeft er zondag in Beijing bij zijn Chinese ambtgenoot op aangedrongen een gedetineerde Japanse staatsburger onmiddellijk vrij te laten. Een medewerker van Astellas Pharma wordt om onbekende redenen vastgehouden in China, meldde het farmaceutische bedrijf een week geleden. Volgens het Japanse Kyodo News zijn sinds 2015 minstens zestien andere Japanners in China vastgezet op verdenking van spionage.

1 uur geleden
Grote explosie in centrum Antwerpen gelinkt aan drugsmilieu

ANTWERPEN (ANP) - Door een krachtige explosie voor een pand in het centrum van Antwerpen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twintig huizen en veel auto's beschadigd. De politie gaat ervan uit dat daders uit het drugsmilieu een aanslag op een woning in de Osystraat hebben gepleegd. In de wijde omgeving van het pand is er schade aan ramen en autoruiten. Een persoon raakte lichtgewond door glas.

1 uur geleden
Paus draagt in openbaar mis op na ziekenhuisbehandeling

VATICAANSTAD (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft kort na zijn ontslag uit een Romeins ziekenhuis de mis opgedragen aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Er zijn naar schatting 30.000 gelovigen naartoe gekomen. De paus ging naar de viering in zijn pausmobiel en groette omstanders.

3 uur geleden
Frankrijk: 1093 gewonde hulpverleners sinds start pensioenprotest

PARIJS (ANP) - Bij de pensioenprotesten in Frankrijk zijn tot dusver 1093 politieagenten, gendarmes en hulpverleners gewond geraakt, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Tegelijk lopen 38 onderzoeken naar buitensporig geweld door de ordediensten.

12 uur geleden
Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

TEL AVIV (ANP/DPA) - Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu. Brandpunt van de landelijke protesten op de dertiende zaterdag op rij was Tel Aviv. Daar waren volgens waarnemers meer dan 100.000 mensen op de been.

18 uur geleden
Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

MOSKOU (ANP/DPA) - Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.000 dienstplichtigen voor half juli worden opgeroepen en dat ze niet naar Oekraïne zullen gaan. Later dit jaar volgt nog een oproepronde.

21 uur geleden
Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

22 uur geleden