Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democratische conventie grotendeels virtueel

Democratische conventie grotendeels virtueel

WASHINGTON (ANP) - De Democratische conventie in augustus wordt grotendeels virtueel gehouden vanwege zorgen om het coronavirus. Dat heeft de partij bekendgemaakt. Presidentskandidaat Joe Biden zal wel naar Milwaukee gaan om in een toespraak officieel de nominatie te accepteren. Of daar publiek bij aanwezig is, is nog niet bekend.

Kiesmannen is gevraagd de conventie vanuit huis online bij te wonen en te volgen. Deze zogeheten 'delegates' zijn belangrijk voor het bepalen van de koers van de Democratische Partij. Kandidaten stappen tijdens de voorverkiezingen nooit officieel uit de race, omdat ze dan nog stemmen kunnen krijgen en kiesmannen kunnen vergaren, zodat ze alsnog hun ideeën op de agenda kunnen krijgen.

De Democratische Partij heeft besloten weinig mensen toe te laten, vanwege het snel stijgende aantal besmettingen in onder meer Texas, Californië en Florida. "Leiderschap betekent aanpassen aan iedere situatie", aldus Tom Perez, de voorzitter van het comité van de partij. "Dat is precies wat wij nu doen. Joe Biden en de Democraten zijn toegewijd aan het beschermen van de veiligheid en gezondheid van het Amerikaanse volk."

De Republikeinen onder leiding van president Donald Trump willen wel een drukbezochte conventie houden in augustus. De gouverneur van North Carolina zag dat niet zitten, vanwege het coronavirus. Daarom wordt die conventie verplaatst. Trump sprak onlangs nog voor een paar duizend mensen in Oklahoma en Arizona. Dat zijn twee staten waar het aantal besmettingen de laatste tijd ook oploopt.

Meer uit Buitenland

Poetin aangekomen in Saudi-Arabië, spreekt met de kroonprins

RIYADH (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Saudi-Arabië aangekomen. Hij spreekt daar met kroonprins Mohammed bin Salman onder meer over olie, de oorlog in Gaza en de oorlog in Oekraïne, zegt het Kremlin. Het is de tweede stop van Poetin tijdens een zeldzaam bezoek aan het Midden-Oosten, na een eerdere stop in de Verenigde Arabische Emiraten.

11 minuten geleden
Oud-voorzitter Kevin McCarthy verlaat het Amerikaanse Congres

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse parlementsvoorzitter Kevin McCarthy verlaat het Huis van Afgevaardigden. De Republikein, die dit najaar als voorzitter werd afgezet, schrijft in de Wall Street Journal dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar stelt.

33 minuten geleden
Europese Commissie wil extra geld voor beveiliging synagoges

BRUSSEL (ANP) - Er komt als het aan de Europese Commissie ligt extra Europees geld voor de beveiliging van synagoges, moskeeën en kerken. Het geld is onderdeel van een reeks van maatregelen die de Europese Commissie woensdag versneld heeft voorgesteld om de toenemende polarisatie tegen te gaan.

2 uur geleden
UNESCO voegt iftar toe aan lijst van immaterieel erfgoed

KASANE (ANP) - De iftar, de maaltijd die tijdens de ramadan na zonsondergang wordt gegeten, is opgenomen op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO. Het Immaterieel Erfgoed Comité van de VN-organisatie heeft een gezamenlijke aanvraag hierover goedgekeurd van Iran, Turkije, Azerbeidzjan en Oezbekistan.

2 uur geleden
Al 10.000 ton aan wapentuig aan Israël geleverd sinds 11 oktober

JERUZALEM/TEL AVIV (ANP) - Na de aankomst van het tweehonderdste vrachtvliegtuig met wapens sinds 11 oktober heeft het Israëlische ministerie van Defensie bekendgemaakt dat er al meer dan 10.000 ton aan wapentuig is aangekomen. De oorlog met Hamas begon 7 oktober en vier dagen later arriveerde het eerste vliegtuig met nieuwe wapens voor het Israëlische leger. Het gaat volgens het ministerie om onder meer gevechtsvoertuigen, wapens, munitie, kogelwerende vesten, medische voorraden en andere zaken.

2 uur geleden
Laatste vermiste dood gevonden na vulkaanuitbarsting Indonesië

JAKARTA (ANP/AFP) - Indonesische reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de laatste persoon die nog vermist werd na een vulkaanuitbarsting op Sumatra. Het dodental stijgt daarmee naar 23.

5 uur geleden
Kremlin waarschuwt NAVO over inzet F-16's door Oekraïne

MOSKOU (ANP) - Het eventueel leveren van F-16-gevechtsvliegtuigen door westerse landen aan Oekraïne vergroot de kans op een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO, waarschuwt het Kremlin. Onder meer Nederland is van plan een aantal van deze gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

6 uur geleden