Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten: vrijspraak Trump zonder getuigenverhoren geldt niet

Democraten: vrijspraak Trump zonder getuigenverhoren geldt niet

WASHINGTON (ANP/AFP) - Vooraanstaande Democraten hebben in Washington gezegd dat een vrijspraak van president Trump in het proces dat in de Senaat wordt gevoerd, zonder getuigenverhoren geen geldigheid heeft. De Democratische senator Chuck Schumer zei dat vrijspraak in dit proces "geen enkele betekenis heeft als mijn Republikeinse collega's geen getuigen of documenten willen toelaten".

De voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, de Democraat Nancy Pelosi, zei eerder al dat Trump niet kan worden vrijgesproken als de democraten geen getuigenissen en documenten mogen opvoeren.

De Democraten in het Huis hebben een procedure gestart om Trump af te zetten. Daarover beslist de Senaat die een Republikeinse meerderheid heeft. Amerikaanse media verwachten dat de Senaat vrijdag in meerderheid besluit geen getuigen op te roepen en dan overgaat tot vrijspraak van Trump. Die wordt door de Democratische volksvertegenwoordigers beschuldigd van machtsmisbruik en het tegenwerken van onderzoek daarnaar.

Meer uit Buitenland

VS droppen voor het eerst via lucht hulpgoederen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten hebben voor het eerst via de lucht hulpgoederen gedropt in Gaza. Daarvoor zijn drie transportvliegtuigen ingezet van het type C-130, zeggen Amerikaanse functionarissen.

1 uur geleden
Klimaatactivisten besmeuren kantoor Duitse bondskanselier

BERLIJN (ANP/DPA) - Klimaatactivisten hebben met oranje verf een muur beklad van het kantoor van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Op een foto van actiegroep Letzte Generation is te zien dat de tekst "Help! Jullie kinderen" is achtergelaten.

1 uur geleden
Moeder Navalny brengt bezoek aan graf

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft de dag na zijn uitvaart opnieuw zijn graf bezocht. Ook andere rouwende mensen kwamen daar zaterdag afscheid nemen.

4 uur geleden
Jemen meldt dat beschoten vrachtschip Rubymar is gezonken

ADEN (ANP/RTR) - De Jemenitische autoriteiten zeggen dat het vrachtschip Rubymar is gezonken. Het vaartuig bleef eerder verlaten achter op de Rode Zee nadat het onder vuur was genomen door Houthi-rebellen.

4 uur geleden
President Argentinië zegt staatspersbureau te sluiten

BUENOS AIRES (ANP) - De radicaal-rechtse Argentijnse president Javier Milei sluit naar eigen zeggen het staatspersbureau Télam. Milei stelt dat de regering geen geld heeft en dat "het persbureau in de afgelopen decennia is misbruikt voor propaganda voor de Kirchners". In 2003 werd Néstor Kirchner president van Argentinië. Hij werd in 2007 opgevolgd door zijn vrouw Cristina Kirchner die tot december 2015 president was.

4 uur geleden
Bronnen: gedeeltelijke overeenstemming over bestand Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - De partijen die onderhandelen over een bestand in de Gazastrook zijn het op belangrijke punten eens geworden, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen tegen persbureau Reuters. De gesprekken worden zondag hervat in Caïro.

4 uur geleden
Berlijn bezorgd over mogelijk afgeluisterd gesprek hoge militairen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse parlementariërs zijn bezorgd over berichten dat een vertrouwelijk overleg van hoge officieren van de 'Bundeswehr' is afgeluisterd door Russen. Russische media berichten over de communicatie waarbij zou zijn gesproken over de mogelijkheid van een aanval op de Krimbrug over de Straat van Kertsj en waar ook werd opgemerkt dat "de Britten er mensen op de grond hebben".

5 uur geleden