Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten verbaasd over antwoorden advocaat Trump

Democraten verbaasd over antwoorden advocaat Trump

WASHINGTON (ANP) - Democratische senatoren en de aanklagers in het afzettingsproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump hebben met verbazing geluisterd naar de antwoorden die Trumps advocaat Patrick Philbin in de Senaat gaf.

Philbin zei dat "het niet uitmaakt dat er een 'quid pro quo' (voor wat hoort wat) was". "Zolang Trump denkt dat zijn herverkiezing van nationaal belang is, mag hij zulke voorstellen doen aan buitenlandse mogendheden." Het gaat over het inhouden van militaire hulp aan Oekraïne door Trump, totdat dat land een onderzoek naar Trumps politieke rivaal Joe Biden zou starten. Dit verzoek is de reden dat er een afzettingsproces tegen de president is gestart.

Trumps advocaat zei ook dat buitenlandse mogendheden om hulp mogen worden gevraagd bij presidentsverkiezingen "zolang de informatie die zij verstrekken klopt".

De zaak gaat donderdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd verder met meer vragen van senatoren.

Meer uit Buitenland

Kremlin veroordeelt moordaanslag op Trump

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland verzet zich "krachtig" tegen geweld te midden van een politieke strijd. Dat zegt het Kremlin in een reactie op de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump.

58 minuten geleden
Verdachte moordaanslag Trump had geen strafblad

WASHINGTON (ANP/RTR) - De verdachte van de moordaanslag op Donald Trump had geen strafblad, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankgegevens in de staat Pennsylvania. Hij is daar ook nooit aangeklaagd. Media schrijven ook dat er geen gegevens over de man te vinden zijn in de databanken van de federale rechtbanken.

1 uur geleden
Moskou ziet moordaanslag op Trump als gevolg van beleid Washington

MOSKOU (ANP/AFP) - Washington moet de "balans opmaken" van zijn "beleid van het aanzetten tot haat", meent het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Woordvoerder Maria Zacharova stelt dat dit beleid heeft geleid tot de moordaanslag op de voormalige president Donald Trump.

2 uur geleden
NAVO-topman Stoltenberg geschokt door poging tot moord op Trump

BRUSSEL (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg zegt geschokt te zijn door de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Hij veroordeelt de aanval en benadrukt dat "politiek geweld geen plek heeft in onze democratieën". "NAVO-bondgenoten staan samen om onze vrijheid en waarden te verdedigen", schrijft de secretaris-generaal op X. Hij wenst Trump en de andere getroffenen een spoedig herstel toe.

2 uur geleden
Scholz: verachtelijke aanval op Trump gevaar voor democratie

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft op X de aanval op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump veroordeeld. Hij noemt de moordaanslag "verachtelijk" en zegt dat dergelijk geweld een bedreiging vormt voor de democratie. Hij wenst Trump een spoedig herstel toe en laat weten in gedachten bij alle getroffenen te zijn.

2 uur geleden
Zelensky veroordeelt 'verschrikkelijke aanval' op Trump

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een video gereageerd op de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Hij spreekt van een "verschrikkelijke aanval" en een "weerzinwekkende misdaad" die veroordeeld moet worden.

2 uur geleden
Chinese president betuigt medeleven aan Trump

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft zijn "medeleven en sympathie" betuigd aan de Amerikaanse oud-president Donald Trump, meldt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Die laat ook weten dat China de ontwikkelingen rond de moordaanslag nauwlettend volgt.

3 uur geleden