Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten: Republikeinen leven in 'alternatieve realiteit'

Democraten: Republikeinen leven in 'alternatieve realiteit'

WASHINGTON (ANP/DPA) - Het kamp van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden verwijt de Republikeinse partij rondom president Trump een "alternatieve realiteit" te ensceneren. Op de Republikeinse conventie, die inmiddels twee dagen aan de gang is, wordt volgens de Democraten voorbijgegaan aan de bijna 180.000 mensen die in de Verenigde Staten zijn gestorven aan de gevolgen van het coronavirus.

Het verwijt aan het adres van de Republikeinen kwam op dinsdagavond plaatselijke tijd van plaatsvervangend campagnechef Kate Bedingfield. Volgens haar doen de Republikeinen alsof de economie niet in een recessie verkeert en schoolkinderen niet noodgedwongen thuis moeten blijven.

"De voortdurende weigering van president Trump om dit virus serieus te nemen, heeft de VS de ergste uitbraak van de wereld opgeleverd", stelde Bidens campagneteam aan het einde van de tweede dag van de Republikeinse conventie.

De weigering van het partijcongres om "in het reine te komen met de realiteit" is het bewijs van het "volledig mislukken van het leiderschap" van de president, aldus de Democraten. Trumps economisch adviseur Larry Kudlow sprak alleen in de verleden tijd over het coronavirus. "Het Amerikaanse volk kan zich niet veroorloven dat Donald Trump zijn hoofd in het zand blijft steken", zei Bedingfield.

Meer uit Buitenland

EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

23 minuten geleden
Oekraïense geheime dienst verspreidt 'gesprek Russen over dam'

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een korte geluidsopname verspreid waar een gesprek te horen zou zijn van twee Russen die zeggen dat Oekraïne niet de Nova Kachovka-dam heeft verwoest, maar de Russen wel. De SBU vermeldt niet om wie het zou gaan, alleen dat het "afgeluisterde gesprek" kort na de verwoesting van een deel van de cruciale stuwdam in de rivier de Dnipro zou zijn gevoerd tussen Russische militairen.

24 minuten geleden
Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

1 uur geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

1 uur geleden
Greta Thunberg krijgt diploma en houdt laatste schoolstaking

STOCKHOLM (ANP/BELGA) - Greta Thunberg heeft vrijdag haar laatste schoolstaking gehouden omdat ze haar diploma van de middelbare school krijgt. De Zweedse klimaatactivist begon in 2018 elke vrijdag te spijbelen om bij het parlement in Stockholm te protesteren tegen klimaatverandering. Haar demonstraties waren de inspiratie voor de wereldwijde protestbeweging Fridays For Future van scholieren.

1 uur geleden
Luchtvervuiling in VS houdt aan, wel verbetering in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De luchtvervuiling die deze week het noordoosten van de Verenigde Staten teistert houdt waarschijnlijk aan tot en met dinsdag. Op sommige plekken is de overlast afgenomen. In New York is donderdag voor het eerst weer sprake van een verbetering in de luchtkwaliteit.

3 uur geleden
Hoge Raad: Krim-kunstschatten teruggeven aan Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De Krim-kunstschatten, die het Amsterdamse Allard Pierson Museum al jaren noodgedwongen onder zijn hoede heeft, moeten worden teruggegeven aan Oekraïne. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag besloten. Daarmee blijft een eerder oordeel van het gerechtshof in Amsterdam in stand. Met de uitspraak van de Hoge Raad is een einde gekomen aan een geschil dat jaren heeft geduurd.

3 uur geleden