Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten komen met rapport impeachment

Democraten komen met rapport impeachment

WASHINGTON (ANP/RTR) - De commissie inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden maakt dinsdag het rapport van de Democraten over de afzettingsprocedure van president Donald Trump openbaar. Dat heeft de voorzitter van de commissie, Adam Schiff, bekendgemaakt.

"We leggen de laatste hand aan het rapport, dat morgen zal worden gepubliceerd", zei de Democraat maandagavond in een interview met nieuwszender MSNBC. De verwachting is dat het door de Democraten gecontroleerde commissie er dinsdag over zal stemmen.

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden kwamen eerder op maandag met hun eigen rapport waarin ze concludeerden dat de Democraten geen overtredingen van Trump hebben gevonden die een afzettingsprocedure rechtvaardigen. Volgens Schiff negeert het rapport van de Republikeinen echter de omvangrijke bewijslast dat de president zijn macht heeft misbruikt om Oekraïne te dwingen een onderzoek te doen naar zijn Democratische rivaal Joe Biden, wat "een schending van de eed van zijn ambt" is.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Noord-Korea waarschuwt Zuid-Korea bij zoektocht dode ambtenaar

PYONGYANG (ANP) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft Zuid-Korea gewaarschuwd zich niet te bemoeien met de zoektocht naar het lichaam van een Zuid-Koreaanse ambtenaar die is doodgeschoten door Noord-Korea. Bemoeienis van het zuiden zou kunnen leiden tot verder oplopende spanningen tussen de landen. De dood van de functionaris zorgde voor veel verontwaardiging in Zuid-Korea.

29 minuten geleden
Biden roept Senaat op om rechter pas na verkiezingen te benoemen

WASHINGTON (ANP) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft de Amerikaanse Senaat opgeroepen om de nominatie van Amy Coney Barrett pas na de verkiezingen van 3 november in behandeling te nemen. "De Senaat moet pas stemmen nadat het Amerikaanse volk heeft gestemd," schreef Biden op Twitter kort nadat president Donald Trump de nominatie van Barrett voor het Hooggerechtshof officieel bekendmaakte.

2 uur geleden
Macron: het is duidelijk dat Loekasjenko moet opstappen

PARIJS (ANP) - "Alexandr Loekasjenko moet opstappen". Dat zegt de Franse president Emmanuel Macron zondag over zijn Wit-Russische ambtgenoot in een gesprek met de zondagskrant Journal du Dimanche.

3 uur geleden
Democraten: nieuwe rechter is gevaar voor gezondheidszorg

WASHINGTON (ANP) - Mocht de Senaat Amy Coney Barrett als nieuw lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof installeren, dan is de toekomst van de Amerikaanse gezondheidszorg in gevaar. Die waarschuwing komt van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn partijgenoot Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, in een eerste reactie nadat president Donald Trump Barrett officieel had genomineerd.

4 uur geleden
Trump: benoeming nieuwe rechter zal voor verkiezingen rond zijn

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat de Senaat op 12 oktober begint met het installatieproces van Amy Coney Barrett. Zij werd zaterdag officieel door Trump genomineerd voor de vacante positie in het Hooggerechtshof. Trump zei ook dat hij verwacht dat het proces "zeer snel" zal gaan en Barrett nog voor de verkiezingen van 3 november geïnstalleerd is.

4 uur geleden
Tump nomineert Amy Coney Barrett als Lid Hoogerechtshof

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag Amy Coney Barrett genomineerd als het nieuwe lid van het Hooggerechtshof. Als de Senaat, die een Republikeinse meerderheid heeft, instemt volgt Barrett de onlangs op 87-jarige leeftijd overleden liberale Ruth Bader Ginsburg op als opperrechter. De conservatieve meerderheid in het Hof wordt daarmee verder versterkt.

6 uur geleden
Biden: Trump liegt als Goebbels

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft zijn rivaal Donald Trump verweten te liegen als Joseph Goebbels, de propagandaminister van de nazi's. Als je een leugen maar lang genoeg vertelt en herhaalt en herhaalt dan wordt die volgens Biden uiteindelijk vanzelf als algemene kennis aanvaard.

7 uur geleden