Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten komen met rapport impeachment

Democraten komen met rapport impeachment

WASHINGTON (ANP/RTR) - De commissie inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden maakt dinsdag het rapport van de Democraten over de afzettingsprocedure van president Donald Trump openbaar. Dat heeft de voorzitter van de commissie, Adam Schiff, bekendgemaakt.

"We leggen de laatste hand aan het rapport, dat morgen zal worden gepubliceerd", zei de Democraat maandagavond in een interview met nieuwszender MSNBC. De verwachting is dat het door de Democraten gecontroleerde commissie er dinsdag over zal stemmen.

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden kwamen eerder op maandag met hun eigen rapport waarin ze concludeerden dat de Democraten geen overtredingen van Trump hebben gevonden die een afzettingsprocedure rechtvaardigen. Volgens Schiff negeert het rapport van de Republikeinen echter de omvangrijke bewijslast dat de president zijn macht heeft misbruikt om Oekraïne te dwingen een onderzoek te doen naar zijn Democratische rivaal Joe Biden, wat "een schending van de eed van zijn ambt" is.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS waarschuwen Rusland over verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De regering van de VS heeft Rusland gewaarschuwd dat tegenmaatregelen worden genomen als het land probeert de Amerikaanse verkiezingen in 2020 te beïnvloeden. "Als Rusland of een andere buitenlandse partij iets onderneemt om ons democratische proces te ondermijnen, dan komen we in actie", zei minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) op een persconferentie met zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov.

1 uur geleden
Tienduizenden betogen tegen premier Tsjechië

PRAAG (ANP/RTR/DPA) - Tienduizenden demonstranten zijn in Tsjechië de straat opgegaan om te demonstreren tegen premier Andrej Babis. De Tsjechische autoriteiten onderzoeken of die steenrijke politicus zich schuldig heeft gemaakt aan gesjoemel met EU-subsidies.

3 uur geleden
Fransen weer de straat op voor pensioenprotest

PARIJS (ANP/RTR) - Naar schatting 339.000 mensen hebben dinsdag deelgenomen aan een tweede landelijk protest tegen de pensioenhervorming in Frankrijk. In Parijs gingen zo'n 31.000 mensen de straat op, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook het openbaar vervoer lag wegens een staking voor de zesde opeenvolgende dag plat.

4 uur geleden
Poetin vreest nieuw 'Srebrenica' in Oekraïne

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin vreest voor een Srebrenica-achtig bloedbad in Oost-Oekraïne. Dat zou volgens hem kunnen plaatsvinden als Oekraïense troepen de controle krijgen over de grens tussen de pro-Russische rebellenrepublieken en Rusland, berichten Russische media.

5 uur geleden
Bolsonaro noemt Thunberg 'snotaap'

BRASILIA (ANP/BLOOMBERG) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de activist Greta Thunberg een "snotaap" genoemd. Dat zei hij in een reactie op een Facebookpost van de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste.

6 uur geleden
Bill Cosby verliest hoger beroep

PHILADELPHIA (ANP/RTR) - Acteur Bill Cosby heeft het hoger beroep verloren tegen zijn veroordeling wegens het drogeren en seksueel misbruiken van Andrea Constand, een voormalig medewerkster van Temple University, in 2004. Dat zou zijn gebeurd in zijn huis in de buurt van Philadelphia. Cosby heeft dat altijd ontkend.

6 uur geleden
Trump noemt aanklachten 'belachelijk'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president noemt de twee aanklachten van Democraten in het Amerikaanse huis van Afgevaardigden tegen hem "belachelijk". Trump herhaalde ook zijn uitspraak dat er een "heksenjacht" tegen hem wordt gevoerd.

6 uur geleden