Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten komen met politiehervorming na fel protest over geweld

Democraten komen met politiehervorming na fel protest over geweld

WASHINGTON (ANP) - De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben ingrijpende hervormingen voorgesteld voor de politie in het land. Die moet onder meer beter opgeleid, minder zwaar bewapend en meer aansprakelijk worden voor gemaakte fouten. Ze reageren op de massale protesten tegen politiegeweld die zijn ontstaan na de dood van een zwarte 46-jarige verdachte door toedoen van agenten in Minneapolis op 25 mei. De Californische afgevaardigde Karen Bass zei volgens Amerikaanse media dat de voorstellen van haar partij voor betere opleiding van agenten moeten zorgen en dat geld voor politie doelmatiger wordt besteed en de politie meer aansprakelijk wordt voor misstappen die ze begaat.

Bass zei dat de wetgeving voortvloeit uit de beweging uit alle bevolkingsgroepen in de VS en heel de wereld, die toont hoe erg het probleem met politiegeweld is. Ze dringt aan op goede opleiding en training, omdat "een beroep waar je de bevoegdheid hebt te doden" een beroep is waar een hele goede opleiding aan voorafgaat en waar de mensen publiekelijk verantwoording dienen af te leggen voor wat ze doen. Over het algemeen zijn politiemensen in functie in beperkte mate aansprakelijk voor fouten die tijdens hun werk maken, bijvoorbeeld met het verkeerd gebruik van geweld.

In de voorgestelde "Justice and Policing Act" staat onder meer dat de nekklem verboden wordt, huiszoekingen zonder aan te kloppen of te bellen niet meer worden toestaan, racisme wordt uitgebannen en het aantal zware militaire wapens van de politie wordt teruggedrongen. Er moet volgens de Democraten ook een nationale richtlijn komen voor het gebruik van geweld.

Meer uit Buitenland

Berlijn pleit voor internationale waarnemers in Nagorno-Kabarach

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland pleit voor internationale waarnemers in de enclave Nagorno-Kabarach en roept Azerbeidzjan op deze groep binnen te laten. Dat zou volgens Berlijn aantonen dat het land serieus is over het waarborgen van de veiligheid van de etnische Armeniƫrs in de betwiste regio.

23 minuten geleden
Meer dan honderd doden door brand tijdens bruiloft in Irak

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand tijdens een bruiloft in de plaats Hamdaniya in de noordelijke Iraakse provincie Nineve zijn minstens honderd mensen omgekomen, melden Iraakse staatsmedia. Ook raakten zo'n 150 mensen gewond. Die aantallen kunnen nog worden bijgesteld. Volgens lokale media was de brand veroorzaakt door tijdens de bruiloft afgestoken vuurwerk.

45 minuten geleden
Duitsland verbiedt extreemrechtse Artgemeinschaft en doet invallen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering heeft de extreemrechtse organisatie Artgemeinschaft verboden, waarna korte tijd later door het hele land invallen werden gedaan bij leden. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in twaalf deelstaten, waaronder Noordrijn-Westfalen, invallen gedaan in 26 woningen van 39 leden. Minister Nancy Faeser noemt Artgemeinschaft een "sektarische, diep racistische en antisemitische vereniging".

1 uur geleden
Schrijversstaking Hollywood is voorbij

LOS ANGELES (ANP) - De Writers Guild of America (WGA), de vakbond van schrijvers voor film en televisie in de Verenigde Staten, laat weten dat haar leden woensdag weer aan het werk kunnen gaan. De grote Hollywoodstudio's stelden zaterdag een nieuw driejarig contract voor aan de al sinds begin mei stakende scriptschrijvers, dat zij hun laatste bod noemden. Daarmee is de WGA akkoord gegaan.

6 uur geleden
ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

7 uur geleden
CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

8 uur geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

12 uur geleden