Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Democraten in paniek na 'rampzalige vertoning' Biden

Democraten in paniek na 'rampzalige vertoning' Biden

ATLANTA (ANP) - President Joe Biden heeft volgens Amerikaanse media "een rampzalige indruk" gemaakt en de Democratische Partij zou nu "in een agressieve staat van paniek" verkeren. Democraten zouden een andere presidentskandidaat willen. De nieuwszender CNN meldt dat een campagnemedewerker van Biden het debat "verschrikkelijk" vond en een ander liet zich ontvallen dat "het onvoorstelbaar is" dat Biden in november de kandidaat van de Democratische Partij kan zijn.

De presidentsverkiezingen zijn over circa vier maanden. Het debat moest voor Biden vooral een optreden worden om te overtuigen dat hij niet te oud is voor een tweede ambtstermijn zoals veel Amerikanen vrezen.

The New York Post citeerde een Democratische bron die sprak van "een gruwelijke vertoning en als ik niets over Donald Trump zou weten en enkel op het debat zou afgaan, dan zou ik op hem stemmen". Volgens het medium Politico zeiden vooraanstaande Democraten dat "Biden toast is", een uitdrukking om aan te geven dat het helemaal voorbij is.

Verwarde indruk

"Biden staat op het punt om geconfronteerd te worden met een crescendo aan oproepen om opzij te stappen", citeert The New York Times een strateeg uit het Democratische kamp. "De man op het podium met Trump kan niet winnen". Mark Buell, een belangrijke donor voor Biden, vraagt zich in die krant openlijk af of er nog tijd is "om iemand anders daar neer te zetten", eraan toevoegend dat hij Biden nog niet vraagt om zich terug te trekken.

Biden maakte een verwarde indruk tijdens het debat. Hij zei bijvoorbeeld dat hij "vastbesloten was ervoor te zorgen dat we elke eenzame persoon in aanmerking laten komen voor wat ik heb kunnen doen met de covid, neem me niet kwalijk, met, eh, omgaan met alles wat we moesten doen, met.....". En hier strandde hij.

"Ik denk dat we het goed hebben gedaan" zei Biden na afloop van het debat. Op de vraag of hij zich zorgen maakte over zijn optreden en oproepen van Democraten om terug te treden zei hij: "Nee. Het is moeilijk om met een leugenaar te debatteren."

Meer uit Buitenland

ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

55 minuten geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

1 uur geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

1 uur geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

2 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

2 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

3 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

4 uur geleden