Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Demissionair minister Van Nieuwenhuizen bezocht Limburg

Demissionair minister Van Nieuwenhuizen bezocht Limburg

ARCEN (ANP) - Demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen (VVD) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Limburg. Daar werd zij onder meer bijgepraat over een project in Ooijen-Wanssum. Bij dit Noord-Limburgse dorpje krijgt het water van de Maas meer ruimte. "Ik kwam kijken om te zien of het doet waarvoor het is bedacht. Wat ik tot nu toe gezien heb, lijkt het allemaal te werken. Dat geeft ons moed voor de toekomst", zei ze tegen calamiteitenzender L1-radio.

Zulke projecten moeten meer worden opgezet, aldus Van Nieuwenhuizen voor de microfoon van regionale omroep. "Wat we hier gedaan hebben is keihard nodig. Op de plekken waar dit nu nog niet is, moeten we doorwerken, in het hele rivierengebied."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 2 maanden geleden
De een krijgt een boete, de ander wordt uitgebreid geïnterviewd en krijgt een item in het 8 uur journaal. De ene ramptoerist is de andere niet.

Meer uit Politiek

D66'er Jetten: begrijp goed dat mensen vertrouwen kwijt zijn

DEN HAAG (ANP) - D66'er Rob Jetten zegt tegen de NOS het goed te begrijpen dat burgers het vertrouwen "een beetje kwijt zijn", nu de formatie lang duurt en problemen in het land groot zijn. Jetten, secondant van partijleider Sigrid Kaag in de formatie, zegt dat zijn partij al maanden probeert om tot een "breed gedragen kabinet" te komen, en dat het "frustrerend" is dat dit tot dusver niet lukt.

6 uur geleden
Rutte: doorbraak in formatie mogelijk op korte termijn

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte denkt dat het mogelijk is om snel tot een doorbraak te komen in het vastgelopen formatieproces. Dat zei hij dinsdag in de Prinsjesdag-uitzending van de NOS. Maar hoe hij zo'n doorbraak wilden bereiken, dat bleef onduidelijk.

6 uur geleden
Joost Eerdmans van JA21 vindt de balans zoek in de begroting

DEN HAAG (ANP) - De balans in de begroting van het kabinet is zoek, vindt Joost Eerdmans van JA21. Volgens hem wordt er veel te veel geld uitgegeven aan de aanpak van klimaatproblemen, terwijl er bijna niets staat over lastenverlichting. "We vinden het totaal niet in verhouding."

7 uur geleden
Den Haan: kabinet negeert belangen van helft volwassenen

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet negeert in de miljoenennota de zeven miljoen Nederlanders boven de 50 jaar, de helft van de volwassenen, vindt Tweede Kamerlid Liane den Haan, die zich afsplitste van 50PLUS. Ze vindt dat "er helemaal niets in staat over goed ouder worden in Nederland, nu en in de toekomst. Dat is onbegrijpelijk", laat ze weten in een reactie op de Prinsjesdagplannen. Den Haan spreekt daarom van "de Vergeten Miljoenen Nota".

7 uur geleden
SGP ziet te weinig aandacht voor defensie en veiligheid

DEN HAAG (ANP) - SGP-leider Kees van der Staaij vindt dat er in de troonrede en de miljoenennota te weinig aandacht was voor zaken als defensie en veiligheid. "Klimaat, ook al is het kabinet demissionair, daar worden miljarden in gestopt", merkte Van der Staaij dinsdag op in reactie op de troonrede. "Op het terrein van defensie en veiligheid wordt wel wat gedaan, maar het staat niet in verhouding tot wat nodig is."

7 uur geleden
Ouwehand (PvdD): niet te vroeg juichen over klimaatbeloften

DEN HAAG (ANP) - Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand vindt het nog te vroeg om te juichen over de miljarden die in het klimaatbeleid worden gestopt. "Nog erger dan bedrijven en regeringen die niets doen, zijn bedrijven en regeringen die doen alsóf ze iets doen", vatte Ouwehand de troonrede samen in de woorden van klimaatactiviste Greta Thunberg.

8 uur geleden
Azarkan: kabinet moet nu eerst oog hebben voor de kwetsbaren

DEN HAAG (ANP) - Het is goed dat de koning in de troonrede aandacht besteedde aan een aantal kwetsbare groepen, maar nu moet het kabinet in actie komen, zei Denk-voorman Farid Azarkan buiten de Grote Kerk. Hij heeft "met nieuwsgierigheid maar ook wel met wat treurnis" geluisterd. "Omdat ik het idee heb dat de politiek niet haar verantwoordelijkheid neemt en wat stilstaat."

8 uur geleden