Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta-variant zit vegaburgerfabrikant Beyond Meat dwars

Delta-variant zit vegaburgerfabrikant Beyond Meat dwars

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft last van langer aanhoudende coronamaatregelen in sommige van zijn markten als gevolg van de snelle verspreiding van de Delta-variant. Dat drukte in het voorbije kwartaal op de verkopen, meldt de Amerikaanse maker van vegaburgers en -worstjes.

Definitieve kwartaalcijfers heeft de onderneming pas volgende maand, maar Beyond Meat heeft nu alvast een zogeheten omzetwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf schat in de afgelopen drie maanden ongeveer 106 miljoen dollar omzet te hebben gedraaid. Eerder werd nog gerekend op 120 miljoen tot 140 miljoen dollar aan opbrengsten.

Beyond Meat wees in een verklaring op een verminderde vraag als gevolg van de Delta-variant. Ook was sprake van een afname van de bestellingen bij een Canadese distributeur die langer aanhield dan verwacht. Dat zou te maken hebben met een vertraging bij de opening van restaurants. Wat daarbij speelt is dat het momenteel lastig is voor Beyond Meat om er nieuwe afnemers van zijn vleesvervangers bij te krijgen. In veel landen kampt de horeca namelijk met personeelstekorten.

Beyond Meat werd in 2009 opgericht en is uitgegroeid tot bekend merk voor alternatieven voor vlees. Deze worden sinds vorig jaar ook in Nederland gemaakt. Vanuit ons land bedienen de Amerikanen de Europese markt. Onder meer McDonald's werkt voor de productie van het 'plantaardig vlees' samen met Beyond Meat. Vleesvervangers van het bedrijf zijn in Nederland ook verkrijgbaar bij restaurantketens als Thrill Grill, Ellis Gourmet en Diego's Burgers.

Meer uit Financieel

Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

1 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

1 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

2 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

2 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

2 uur geleden
Personeel veerdienst Ameland bezorgd over inkomen

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten is bezorgd over hun inkomen, als het plan om veel veerdiensten naar Ameland te schrappen doorgaat. De circa 150 werknemers worden betaald voor het aantal uren dat zij werken. Als er vanaf 20 juni veel minder veren gaan varen, kunnen zij minder uren werken en verdienen ze veel minder. CNV Vakmensen wil garanties van Wagenborg voor de huidige arbeidsvoorwaarden, laat de bond vrijdag weten.

3 uur geleden
Máxima na uitspraken over digitale euro: niets aan de hand

DEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima heeft voor het eerst gereageerd op het bericht dat ze zou zijn teruggefloten door het ministerie van Financiën vanwege haar uitspraken over een invoering van een digitale euro. Ze noemt het "goed" dat mensen daarover discussiëren maar volgens haar is er "niets aan de hand", zo zegt ze tegen royaltyverslaggever Rick Evers.

3 uur geleden