Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta-variant verspreidt zich snel door Portugal

LISSABON (ANP/RTR) - Meer dan 70 procent van de nieuwe coronabesmettingen in Lissabon is veroorzaakt door de bovengemiddeld besmettelijke Delta-variant. Volgens het Portugese nationale gezondheidsinstituut verspreidt de Delta-variant zich vanuit de Portugese hoofdstad snel door de rest van het land, waar de variant inmiddels verantwoordelijk is voor 51 procent van de besmettingen.

Hoewel de dichtbevolkte regio rondom Lissabon nog altijd het hoogste aantal nieuwe besmettingen registreert, kent het zuiden van de Algarve, een toeristische trekpleister vanwege zijn stranden en golfbanen, het hoogste reproductiecijfer (1,34) voor coronabesmettingen in Portugal.

Op donderdag voerde Portugal al strengere regels door, waaronder vervroegde sluitingstijden voor restaurants in Lissabon en de Algarve.

Restricties voor reizen

Zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk heeft restricties aangekondigd voor reizen van en naar Portugal vanwege de verspreiding van de Delta-variant aldaar. In Nederland is de kleurcode voor de regio Groot Lissabon sinds vrijdag oranje, wat betekent dat reizen erheen alleen toegestaan is als dit 'strikt noodzakelijk' is. De kleurcode is geel voor de rest van Portugal.

Nieuwe coronabesmettingen namen vrijdag toe met 1604, de grootste toename sinds 19 februari van dit jaar. In totaal heeft Portugal sinds de uitbraak van de pandemie 871.483 besmettingen en 17.081 doden vastgesteld, op een bevolking van bijna 10 miljoen mensen.

Om de toename van het aantal besmettingen te stoppen zet Portugal in op versnelde vaccinatie van jongeren. Momenteel is ongeveer 30 procent van de bevolking gevaccineerd.

Meer uit Buitenland

Yonhap: Noord-Koreaanse militairen in grensdorp bewapend

SEOUL (ANP) - Noord-Koreaanse militairen in het bekende grensdorp Panmunjom zijn weer bewapend, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen. Zij zouden vuurwapens dragen sinds Pyongyang vorige week een militair akkoord opschortte over het verminderen van de spanningen tussen de twee Korea's.

9 minuten geleden
Boorwerkzaamheden voltooid in reddingsoperatie bouwvakkers India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn klaar met de boorwerkzaamheden van de reddingsoperatie in de Indiase staat Uttarakhand. Daar zitten 41 bouwvakkers al zeventien dagen vast in een ingestorte verkeerstunnel. Volgens Indiase functionarissen kan het nog uren duren voordat alle mannen weer buiten zijn.

35 minuten geleden
Europol meldt aanhouding belangrijke gijzelsoftware-verdachte

DEN HAAG (ANP) - Europol zegt dat in Oekraïne verdachten zijn opgepakt die verantwoordelijk worden gehouden voor wereldwijde aanvallen met gijzelsoftware. Die hebben geleid tot honderden miljoenen euro's aan schade, meldt het Europese samenwerkingsverband van de politiediensten.

53 minuten geleden
Hevig winterweer in Oekraïne, strijd gaat wel door

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne wordt al enkele dagen getroffen door hevig winterweer. Gouverneur Oleh Kiper van Odesa meldt dat 313 plaatsen in zijn regio zonder stroom zitten door sneeuwstormen. De strijd in Oekraïne gaat volgens waarnemers wel door.

1 uur geleden
Noord-Korea: onze nieuwe spionagesatelliet nam al foto Witte Huis

PYONGYANG (ANP/BLOOMBERG) - Noord-Korea zegt dat het met de eerste eigen spionagesatelliet foto's heeft genomen van het Witte Huis en het Pentagon. Leider Kim Jong-un zou de beelden volgens staatsmedia al hebben bekeken.

2 uur geleden
Reddingswerkers zijn nog vijf meter van mannen in tunnel India

UTTARKASHI (ANP/AFP) - Reddingswerkers in India zijn de 41 werkers die al ruim twee weken vastzitten in een tunnel tot op vijf meter genaderd. Het graven gaat met de hand verder. De autoriteiten laten weten dat een ontsnappingsgang inmiddels 52 meter lang is, bij 57 meter worden de vastzittende mannen bereikt. Er wordt "spoedig" een doorbraak verwacht, zei een minister van de staat Uttarakhand, zonder verder met details te komen.

3 uur geleden
Twee mannen vrijgesproken die decennia vastzaten in New York

NEW YORK (ANP/AFP) - Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo waren er gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten, erkennen de openbaar aanklagers.

4 uur geleden