
Delta Air Lines laat ongevaccineerd personeel 200 dollar betalen
ATLANTA (ANP) - Werknemers van Delta Air Lines die zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus moeten straks 200 dollar per maand betalen. Het gaat om medewerkers die hun zorgverzekering via de luchtvaartmaatschappij hebben geregeld. De maatregel bij de samenwerkingspartner van de Frans-Nederlandse maatschappij Air France-KLM gaat per november in.
"Deze toeslag is nodig om het financiële risico op te vangen dat de beslissing om niet te vaccineren voor ons bedrijf met zich meebrengt", laat Delta weten. Volgens de maatschappij kost een gemiddelde ziekenhuisopname voor het coronavirus 50.000 dollar per persoon.
Delta Air Lines, dat de term Delta-variant niet gebruikt maar "B.1.617.2-variant", eist dat ongevaccineerd personeel binnen een mondkapje draagt. Ook moeten zij zich vanaf 12 september verplicht wekelijks laten testen op het virus.
Protesten
Volgens Delta waren alle medewerkers van het bedrijf die de afgelopen weken in het ziekenhuis zijn beland met corona, niet volledig gevaccineerd. Topman Ed Bastian wijst erop dat de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA het coronavaccin van Pfizer en BioNTech eerder deze week volledige goedkeuring heeft gegeven. "Het is nu tijd om je te laten vaccineren", zegt hij.
Wereldwijd zijn er protesten tegen de extra maatregelen die in sommige landen worden opgelegd aan mensen die zich niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus. Zo werd zaterdag in Frankrijk op 220 plekken gedemonstreerd. De betogers zijn het niet eens met de invoering van de coronagezondheidspas en er is veel weerstand tegen de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel.
Meer uit Financieel
WASHINGTON (ANP) - Hoewel veel economen in de afgelopen maanden waarschuwden dat de importheffingen van president Donald Trump de inflatie in de Verenigde Staten zouden opjagen, blijkt dit niet uit de nieuwste cijfers van het Amerikaanse statistiekbureau. De consumentenprijzen in de grootste economie ter wereld zijn in april met 2,3 procent gestegen. Dat was minder dan marktkenners hadden verwacht en wijst op beperkte inflatiedruk.
3 minuten geledenUTRECHT (ANP) - FNV heeft dinsdag een nieuw tijdelijk bestuur aangesteld, nadat het vorige interim-bestuur afgelopen weekend was weggestuurd door het Ledenparlement. Dick Koerselman wordt de tijdelijke voorzitter van de grootste vakbond van Nederland. De belangrijkste opdracht voor het nieuwe bestuur is om het verkiezingsproces voor een nieuw bestuur te hervatten, meldt de bond.
4 minuten geledenLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Beers, een van de grootste diamantbedrijven ter wereld, heeft de afgelopen maanden in het geheim afgeprijsde ruwe diamanten verkocht aan een selecte groep afnemers. Daarmee probeert het bedrijf zijn voorraden af te bouwen, zonder openlijk de prijzen te verlagen, zeggen betrokkenen tegen persbureau Bloomberg. Het gaat om een zeer ongebruikelijke stap die de spanningen binnen een sector die al in crisis verkeert, verder aanwakkert.
1 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Met het verhogen van de postzegelprijs kan PostNL het verlies van zijn postdivisie slechts beperken. Juist een aanpassing van de Postwet is nodig om post "toegankelijk en betrouwbaar" te houden. Dat zegt directeur Maurice Unck van de posttak van PostNL. "We zitten klem in wat de Postwet ons voorschrijft."
1 uur geledenDEN HAAG (ANP) - PostNL verhoogt de prijs van een postzegel vanaf 1 juli met 10 cent tot 1,31 euro. Dat is de sterkste prijsstijging sinds 2014. Volgens het bedrijf kost postbezorging inmiddels meer dan het oplevert. Ook andere prijzen gaan omhoog: het versturen van post naar het buitenland wordt duurder, evenals het versturen van aangetekende brieven en pakketten.
2 uur geledenMÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het economisch vertrouwen van Duitse beleggers laat herstel zien van de scherpe daling vorige maand door zorgen over de handelsoorlog van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldt het vooraanstaande onderzoeksinstituut ZEW uit München. Volgens ZEW zijn beleggers bekomen van de grootste schrik van die handelsoorlog. Ook krijgt het vertrouwen steun van de nieuwe Duitse regering die enorme investeringen in onder meer infrastructuur wil doen.
3 uur geledenTOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De Japanse autofabrikant Nissan heeft in het afgelopen boekjaar een miljardenverlies geleden. Het noodlijdende bedrijf gaf ook geen winstverwachting af voor het nieuwe jaar vanwege de aanhoudende problemen en de onzekerheid rond het handelsbeleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Nissan bevestigde daarnaast dat het bedrijf het aantal fabrieken terugbrengt van zeventien naar tien en 20.000 banen schrapt.
4 uur geleden