Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta Air Lines blikvanger op groen Wall Street

Delta Air Lines blikvanger op groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst aan de dag begonnen. Beleggers bouwden voort op de winsten van een sessie eerder. De aandacht van handelaren ging uit naar Delta Air Lines dat zowel qua omzet als winst betere resultaten toonde dan analisten hadden verwacht. Verder werd gewacht op de resultaten van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo, die vrijdag op het programma staan.

Na de sterke stijging van de consumentenprijzen die woensdag bekend werd gemaakt volgden donderdag de producentenprijzen. De prijzen die fabrikanten voor hun producten rekenen namen in december met 0,2 procent toe ten opzichte van november. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 9,7 procent.

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam afgelopen week toe tot 230.000, van 207.000 een week eerder. Vooraf werd gerekend op 200.000 nieuwe aanvragen.

Delta Air Lines

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 36.398 punten. De brede S&P 500 ging ook 0,3 procent omhoog tot 4738 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 15.245 punten.

Delta Air Lines won 1,8 procent. De luchtvaartmaatschappij presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht ondanks dat het bedrijf 10 procent van de geplande vluchten moest annuleren vanwege coronabesmettingen onder het personeel en het slechte winterweer. Volgens topman Ed Bastian zal de luchtvaartsector snel herstellen na een vertraging door de omikronvariant en zal Delta in maart weer winstgevend zijn.

Zonnepanelen

KB Home dikte meer dan 14 procent aan. De huizenbouwer boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en gaf ook een positieve verwachting af voor het nieuwe jaar.

De zonne-energiebedrijven SolarEdge Technologies en Enphase Energy kregen er 5,2 procent en 3,3 procent bij dankzij adviesverhogingen door Guggenheim. De leverancier van zonnepanelen voor woningen SunRun won 3 procent. Volgens Morgan Stanley behoort het bedrijf tot de topaandelen voor 2022.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing klom 2,2 procent. Volgens persbureau Bloomberg zal de Chinese luchtvaartautoriteit deze maand het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX opheffen. Virgin Orbit won 2,3 procent. Het satellietbedrijf lanceert zijn eerste satelliet sinds de beursgang eind vorig jaar.

De euro was 1,1478 dollar waard, tegen 1,1428 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 82,63 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 84,85 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beurzen Azië stijgen na principeakkoord schuldenplafond VS

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen maandag overwegend vooruit. Beleggers reageerden opgelucht dat een crisis rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid lijkt te zijn afgewend. De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben zondag een definitieve versie opgesteld van het akkoord over een verhoging van het schuldenplafond.

25 minuten geleden
Turkse lira daalt na herverkiezing president Erdogan

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse lira is maandag in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De daling van de Turkse munt volgde op de herverkiezing van Recep Tayyip Erdogan die zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen wist te winnen. Erdogan weet daarmee zijn tijd als langstzittende leider van het land met nog eens vijf jaar te verlengen.

29 minuten geleden
Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

15 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

18 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

20 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden