Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Delta Air Lines blikvanger op groen Wall Street

Delta Air Lines blikvanger op groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst aan de dag begonnen. Beleggers bouwden voort op de winsten van een sessie eerder. De aandacht van handelaren ging uit naar Delta Air Lines dat zowel qua omzet als winst betere resultaten toonde dan analisten hadden verwacht. Verder werd gewacht op de resultaten van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo, die vrijdag op het programma staan.

Na de sterke stijging van de consumentenprijzen die woensdag bekend werd gemaakt volgden donderdag de producentenprijzen. De prijzen die fabrikanten voor hun producten rekenen namen in december met 0,2 procent toe ten opzichte van november. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 9,7 procent.

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam afgelopen week toe tot 230.000, van 207.000 een week eerder. Vooraf werd gerekend op 200.000 nieuwe aanvragen.

Delta Air Lines

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 36.398 punten. De brede S&P 500 ging ook 0,3 procent omhoog tot 4738 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 15.245 punten.

Delta Air Lines won 1,8 procent. De luchtvaartmaatschappij presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht ondanks dat het bedrijf 10 procent van de geplande vluchten moest annuleren vanwege coronabesmettingen onder het personeel en het slechte winterweer. Volgens topman Ed Bastian zal de luchtvaartsector snel herstellen na een vertraging door de omikronvariant en zal Delta in maart weer winstgevend zijn.

Zonnepanelen

KB Home dikte meer dan 14 procent aan. De huizenbouwer boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht en gaf ook een positieve verwachting af voor het nieuwe jaar.

De zonne-energiebedrijven SolarEdge Technologies en Enphase Energy kregen er 5,2 procent en 3,3 procent bij dankzij adviesverhogingen door Guggenheim. De leverancier van zonnepanelen voor woningen SunRun won 3 procent. Volgens Morgan Stanley behoort het bedrijf tot de topaandelen voor 2022.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing klom 2,2 procent. Volgens persbureau Bloomberg zal de Chinese luchtvaartautoriteit deze maand het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX opheffen. Virgin Orbit won 2,3 procent. Het satellietbedrijf lanceert zijn eerste satelliet sinds de beursgang eind vorig jaar.

De euro was 1,1478 dollar waard, tegen 1,1428 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 82,63 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 84,85 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

19 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

19 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

19 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

20 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

20 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

20 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

20 uur geleden