Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal

Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal

DEN HAAG (ANP) - Het ziet ernaar uit dat onderzoekers van Deloitte, dat onderzoek doet naar de 'mondkapjesdeal' van Sywert van Lienden, de Tweede Kamer gaat bijpraten. Ook de rol van voormalig coronaminister Hugo de Jonge zal ter sprake komen. Hij zou zich toch meer bemoeid hebben met de deal dan hij zelf eerder deed voorkomen, meldde de Volkskrant vorige week.

Er is nog geen datum vastgelegd voor de bijpraatsessie. De briefing zou deze week al kunnen plaatsvinden, of anders volgende week, aldus PvdA-Kamerlid Attje Kuiken.

De Tweede Kamer wilde naar aanleiding van de publicatie een feitenrelaas van het ministerie, maar dat komt er vooralsnog niet. Minister Conny Helder (Langdurige Zorg), die nu over de kwestie gaat, wil eerst het onderzoek van Deloitte afwachten. De resultaten daarvan worden voor het zomerreces verwacht. De verwachte publicatiedatum is al meerdere keren uitgesteld.

Helder bood al aan dat de Kamer een zogeheten technische briefing kan krijgen. Kuiken is daar niet tevreden mee. Zij wil hierover Helder en De Jonge bevragen. Ook die laatste verwees vorige week naar het onderzoek. Een technische briefing is geen debat: er worden alleen inhoudelijke vragen gesteld. Het is nog niet bekend of de briefing openbaar zichtbaar is, of achter gesloten deuren wordt gehouden.

Meer uit Binnenland

Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

4 uur geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

5 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

7 uur geleden
AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

7 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

8 uur geleden
Geen strafrechtelijke vervolging na vangen zeehond

HARLINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot strafrechtelijke vervolging van twee zeehondenwachters die in augustus vorig jaar in Friesland op eigen initiatief een zeehond hebben gevangen. Ze handelden volgens het OM in strijd met de opdracht van Zeehondencentrum Pieterburen en dat is strafbaar.

8 uur geleden
Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

10 uur geleden