Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal

Deloitte gaat Kamer waarschijnlijk bijpraten over mondkapjesdeal

DEN HAAG (ANP) - Het ziet ernaar uit dat onderzoekers van Deloitte, dat onderzoek doet naar de 'mondkapjesdeal' van Sywert van Lienden, de Tweede Kamer gaat bijpraten. Ook de rol van voormalig coronaminister Hugo de Jonge zal ter sprake komen. Hij zou zich toch meer bemoeid hebben met de deal dan hij zelf eerder deed voorkomen, meldde de Volkskrant vorige week.

Er is nog geen datum vastgelegd voor de bijpraatsessie. De briefing zou deze week al kunnen plaatsvinden, of anders volgende week, aldus PvdA-Kamerlid Attje Kuiken.

De Tweede Kamer wilde naar aanleiding van de publicatie een feitenrelaas van het ministerie, maar dat komt er vooralsnog niet. Minister Conny Helder (Langdurige Zorg), die nu over de kwestie gaat, wil eerst het onderzoek van Deloitte afwachten. De resultaten daarvan worden voor het zomerreces verwacht. De verwachte publicatiedatum is al meerdere keren uitgesteld.

Helder bood al aan dat de Kamer een zogeheten technische briefing kan krijgen. Kuiken is daar niet tevreden mee. Zij wil hierover Helder en De Jonge bevragen. Ook die laatste verwees vorige week naar het onderzoek. Een technische briefing is geen debat: er worden alleen inhoudelijke vragen gesteld. Het is nog niet bekend of de briefing openbaar zichtbaar is, of achter gesloten deuren wordt gehouden.

Meer uit Binnenland

Opnieuw uithalers opgepakt in Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier uithalers aangehouden in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde bij een terminal op de Maasvlakte, zo meldt de politie op Twitter.

3 minuten geleden
Hoofddocent UvA maakt zich zorgen over mogelijke gevaren ChatGPT

AMSTERDAM (ANP) - Universitair hoofddocent Natuurlijke Taalverwerking Jelle Zuidema maakt zich zorgen over de mogelijke gevaren van ChatGPT. Zo kan de chatbot kwetsende teksten produceren en worden misbruikt voor reclamedoeleinden. Ook kunnen andere wetenschappen worden verwaarloosd door de commerciƫle voordelen van ChatGPT. Om dat te voorkomen, moeten er (Europese) regels komen, zegt Zuidema.

50 minuten geleden
Politiebond: politie moet harder optreden tegen racisme

DEN HAAG (ANP) - Er moet onder politiemensen meer kennis komen over racisme en discriminatie in de maatschappij, en de politie moet structureel harder gaan optreden tegen dit probleem. Dat zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs in een reactie op de uitspraken van politiechef Janny Knol van de eenheid Oost-Nederland. In een interview in het AD zegt ze dat racisme structureel voorkomt bij de politie en als een structureel probleem moet worden aangepakt.

53 minuten geleden
Honderden kantoormedewerkers en beveiligers springen bij in trein

UTRECHT (ANP) - Bijspringend kantoorpersoneel en tijdelijk ingehuurde beveiligers moeten de NS in april weer zichtbaarder maken in de trein. In de loop van de maand gaan honderden extra krachten meerijden op treinen om de werkdruk van conducteurs te verlichten. Reizigers merken dat, doordat ze dan vaker weer iemand met een NS-jasje voorbij zien lopen, laat een woordvoerder weten.

2 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiƫle kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

5 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

5 uur geleden
Jonge Democraten roepen D66 op: rug rechthouden of stekker eruit

DEN HAAG (ANP) - Het stikstofbeleid zoals is afgesproken in het regeerakkoord moet "zonder concessies" worden uitgevoerd, vinden de Jonge Democraten. Als er toch aan wordt gemorreld, moet D66 uit het kabinet stappen.

10 uur geleden