Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dell stijgt op Wall Street ondanks omzetdaling

Dell stijgt op Wall Street ondanks omzetdaling

NEW YORK (ANP) - Computerbedrijf Dell is donderdag 1,5 procent gestegen op Wall Street. De onderneming zou na het slot van de beurzen met kwartaalcijfers komen, maar vervroegde dat omdat ze uit waren gelekt. In het eerste kwartaal daalde de omzet haast een vijfde. Door de hoge inflatie stellen mensen grote aankopen als computers uit. Bovendien verkochten computers in de coronajaren sterk en is de markt daardoor verzadigd geraakt. Maar beleggers hadden op een nog grotere omzetdaling gerekend en zetten Dell dus toch hoger.

Microsoft werd 1,3 procent hoger gezet. Het bedrijf zou een contract hebben gesloten met de door chipmaker Nvidia gesteunde start-up CoreWeave, die zich bezighoudt met apparatuur voor de cloud. Microsoft zou vanwege zijn inzet op kunstmatige intelligentie (AI) meer rekenkracht willen hebben. De komende jaren zou Microsoft daar miljarden dollars aan uit willen geven. Verder liet het bedrijf weten een boete van zo'n 400 miljoen euro te verwachten van de Ierse databeschermingswaakhond vanwege het schenden van privacyregels bij zakelijk sociaal netwerk LinkedIn.

Warenhuis Macy's maakte een flinke koersdaling goed en eindigde met een plus van 1,2 procent. De warenhuisketen, die ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Het winkelbedrijf verlaagde echter zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar omdat consumenten steeds voorzichtiger zijn geworden door de hoge inflatie.

Warenhuisketen

Branchegenoot Nordstrom won 4,7 procent. Die warenhuisketen zag de verkopen afnemen in het afgelopen kwartaal, maar presteerde desondanks beter dan verwacht.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 33.061,57 punten. De brede S&P 500 dikte 1 procent aan tot 4221,02 punten. De Nasdaq steeg 1,3 procent tot 13.100,98 punten.

In waarde gestegen

AI-bedrijf C3.ai, dat dit jaar al fors in waarde is gestegen vanwege de AI-rage, ging donderdag echter ruim 13 procent omlaag. Het bedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen tegen.

Salesforce zakte 4,7 procent. De maker van zakelijke software verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar, maar de kosten stegen sneller dan beleggers hadden verwacht.

De euro was 1,0759 dollar waard, tegen 1,0749 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent duurder op 70,07 dollar. Brentolie kostte 2,3 procent meer, op 74,25 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

3 uur geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

3 uur geleden
Kwart bestelauto's mag zero-emissiezone volgend jaar niet in

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

3 uur geleden
Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.

4 uur geleden
Facebook-moeder Meta Platforms grote verliezer op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag flink lager geëindigd op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf publiceerde woensdag zijn kwartaalresultaten, waarbij het onder andere meldde meer kosten te maken voor de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel eindigde 10,6 procent lager waarmee het ruim 100 miljard dollar aan beurswaarde verloor.

5 uur geleden
Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996, ziet wijnorganisatie

PARIJS (ANP/RTR) - De hoeveelheid wijn die wereldwijd werd gedronken, bereikte vorig jaar het laagste niveau in 27 jaar, meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). De organisatie wijt dit aan de gestegen wijnprijs, die mensen ontmoedigt om zo nu en dan een flesje te kopen.

6 uur geleden
FT: VS willen dat bondgenoten Chinese chip-export verder inperken

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen dat bondgenoten de export van chips en daaraan gerelateerde goederen en technologie naar China verder inperken. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Volgens hen hebben de VS aangedrongen bij Nederland, Japan en Zuid-Korea om de huidige exportcontroles daarom agressiever uit te voeren, schrijft FT.

6 uur geleden