Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deliveroo ziet aantal bestellingen in jaar tijd verdubbelen

Deliveroo ziet aantal bestellingen in jaar tijd verdubbelen

LONDEN (ANP/RTR) - Deliveroo blijft profiteren van de grote vraag naar maaltijdbezorging tijdens de coronapandemie. De Britse maaltijdbezorger heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim twee keer zoveel bestellingen bezorgd als in dezelfde periode vorig jaar. De totale waarde aan bestellingen nam nog sneller toe.

Deliveroo laat weten dat de groei voor het vierde kwartaal op rij is versneld. De groei kwam van zowel nieuwe als bestaande klanten. Het aantal bestellingen steeg op jaarbasis met 114 procent naar 71 miljoen. "De vraag was sterk in zowel het Verenigd Koninkrijk en Ierland als op de internationale markt", zegt topman en medeoprichter Will Shu. Het Britse bedrijf haalt bijna de helft van de inkomsten op de thuismarkt op.

De totale waarde aan bestellingen nam in het eerste kwartaal met 130 procent toe naar 1,65 miljard pond (1,9 miljard euro). Deliveroo noemt geen winstcijfer maar mikt voor heel 2021 op een brutomarge tot 8 procent van de totale waarde aan bestellingen.

Beursgang

Het platform van Deliveroo maakte eind vorige maand een beursgang. Het aandeel ging direct hard onderuit. Verschillende beleggers hadden in aanloop naar de beursintroductie al bezwaar gemaakt tegen de wijze waarop het bedrijf met zijn bezorgers omgaat. Inmiddels is het aandeel ruim 30 procent minder waard dan de uitgiftekoers.

Het bedrijf is sinds 2015 actief in Nederland. In februari leed Deliveroo bij het gerechtshof in Amsterdam nog een nederlaag. Het hof oordeelde dat de maaltijdbezorgers van Deliveroo geen zelfstandige ondernemers zijn maar werknemers die recht hebben op een arbeidsovereenkomst.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geƫindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariƫrs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden