Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deliveroo krijgt beursnotering in Londen

Deliveroo krijgt beursnotering in Londen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse maaltijdbezorger Deliveroo gaat naar de beurs in Londen. De beursgang van het bedrijf, dat ook in Nederland actief is, hing al enige tijd in de lucht. Er is nog geen datum bekend voor de beursgang, die een van de grootste in Londen in jaren kan worden.

De maaltijdbezorger werd bij een financieringsronde in januari nog door investeerders gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf in enkele jaren flink in waarde gestegen. In 2017 werd aan de rivaal van het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, nog een prijskaartje van 2 miljard dollar toegekend.

Bij de recente financieringsronde door bestaande aandeelhouders werd 180 miljoen dollar opgehaald voor investeringen in groei en vernieuwing. Zo wil het bedrijf verder uitbreiden met het bezorgen van boodschappen. Ook zal meer worden geïnvesteerd in technologische ontwikkelingen om een nog sterkere marktpositie te krijgen, aldus Deliveroo.

Boodschappenservice

In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid door de coronacrisis. Ook met maaltijdbezorging worden goede zaken gedaan door de coronalockdowns. Vorig jaar nam het Amerikaanse webwinkelconcern Amazon daarnaast een groot minderheidsbelang in Deliveroo.

Het in 2013 opgerichte bedrijf krijgt een zogenoemde 'dual class'-aandelenstructuur bij de beursnotering, waarbij de oprichters meer zeggenschap hebben bij stemmingen dan andere aandeelhouders. Volgens topman en medeoprichter Will Shu van Deliveroo zorgt dit voor meer stabiliteit bij de uitvoering van de plannen voor de langere termijn.

Nederlaag

Het bedrijf is sinds 2015 actief in Nederland en is ook aanwezig in andere Europese landen, het Midden-Oosten en Azië. Deliveroo bezorgt in een reeks Nederlandse steden maaltijden aan huis, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Overigens leed Deliveroo in februari bij het gerechtshof in Amsterdam nog een nederlaag. Het hof oordeelde dat de maaltijdbezorgers van Deliveroo geen zelfstandige ondernemers zijn, maar werknemers die recht hebben op een arbeidsovereenkomst. In 2019 kwam de rechtbank Amsterdam al tot hetzelfde oordeel in de zaak die door vakbond FNV was aangespannen. Deliveroo ging in hoger beroep tegen die uitspraak.

Meer uit Financieel

VS verlagen importheffingen op kleine Chinese pakketjes

HONGKONG (ANP/RTR) - De Verenigde Staten gaan de invoerheffingen op kleinere pakketjes uit China verlagen, meldt het Witte Huis. Dit is opnieuw een stap die de handelsspanningen tussen de twee economische grootmachten moet verminderen.

1 uur geleden
Voor het eerst meer museumbezoekers dan inwoners in Italië

ROME (ANP/DPA) - Musea en andere culturele bezienswaardigheden in Italië, zoals het Colosseum in Rome en de archeologische sites in Pompeï, zijn vorig jaar door ruim 60 miljoen mensen bezocht. Daarmee overtrof het aantal bezoekers voor het eerst het inwoneraantal van Italië van ongeveer 59 miljoen.

1 uur geleden
Laadpalenmaker Alfen hard onderuit op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar. Dat komt volgens het bedrijf door zwakkere marktomstandigheden, vooral bij oplaadsystemen voor elektrische auto's. Alfen rekent daardoor ook op een grotere krimp van de winstmarge dan aanvankelijk gedacht en wil extra maatregelen nemen om de kosten te drukken. Het aandeel kelderde bijna een kwart in waarde.

1 uur geleden
Bloomberg: China heft verbod op Boeing-leveringen op na deal

BEIJING (ANP) - China heeft het verbod op de levering van Boeing-vliegtuigen aan Chinese luchtvaartmaatschappijen opgeheven. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De stap volgt op de doorbraak in het handelsoverleg tussen Washington en Beijing. Beide landen besloten daardoor hun importheffingen tijdelijk te verlagen.

3 uur geleden
Prijzen vliegtickets en bungalowparken stuwen inflatie

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in april gemiddeld 4,1 procent duurder geworden dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers, die gelijk zijn aan de eerder gemelde snelle raming. De inflatie liep daarmee op ten opzichte van de 3,7 procent in maart.

4 uur geleden
ANVR: Nederlandse vakantiegangers pakken weer vaker het vliegtuig

LEUSDEN (ANP) - Nederlandse vakantiegangers gaan deze zomer weer massaal met het vliegtuig op vakantie, zelfs vaker dan vorig jaar. Volgens onderzoek dat reisbrancheorganisatie ANVR heeft laten uitvoeren kiest 55 procent van de Nederlanders ervoor om te reizen met het vliegtuig dit jaar. Vorig jaar was dit 51 procent. "De positieve trend voor zowel eigen vervoer als reizen met de trein zet niet door", concludeert de ANVR.

5 uur geleden
Opluchtingsrally op Wall Street na doorbraak in handelsoverleg

NEW YORK (ANP) - De aandelenkoersen op Wall Street gingen maandag hard omhoog, nadat de VS en China tijdelijk lagere importheffingen hadden afgesproken. Hierdoor namen de zorgen over een recessie onder beleggers af en stortten zij zich massaal op technologieaandelen.

12 uur geleden