Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensiegigant Thales zoekt 12.000 mensen, 400 banen in Nederland

Defensiegigant Thales zoekt 12.000 mensen, 400 banen in Nederland

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse technologie- en defensieconcern Thales Groep wil dit jaar 12.000 mensen in dienst nemen als gevolg van de grote vraag naar oorlogstuig na de Russische inval in Oekraïne. In Nederland zoekt Thales zo'n 400 nieuwe mensen, meldde het bedrijf met vestigingen in Hengelo, Delft, Huizen, Eindhoven, Breda en Rotterdam

Circa 40 procent van de nieuwe werkkrachten wordt ingezet bij onderzoek en ontwikkeling. Bijna 9000 van de te werven medewerkers komen in Europa te werken, de meesten (5500) in Frankrijk. De rest krijgt banen in Noord-Amerika, Azië en Australië. Thales verwacht dat ook een groot aantal medewerkers bijvoorbeeld via pensionering vertrekt, zodat er netto 4000 extra personeelsleden bijkomen dit jaar.

Het bedrijf heeft vorig jaar ook al 11.500 mensen ingehuurd en had eind 2022 tienduizenden mensen in dienst in 68 landen. De zoektocht naar nog eens duizenden nieuwe medewerkers volgt op het vrijmaken van grote budgetten voor defensie door Europese landen.

Drie pijlers

Zo kondigde de Duitse bondskanselier Olaf Scholz kort na de Russische inval in Oekraïne vorig jaar een speciaal fonds van 100 miljard euro aan voor de uitbreiding van het Duitse leger. Frankrijk beloofde vorige maand 400 miljard euro uit te geven aan defensie in de periode tussen 2024 en 2030.

"We zijn gefocust op defensie, luchtvaart en beveiliging en deze drie pijlers bieden veel kansen voor groei", verklaart het hoofd voor personeelsbeleid Clément de Villepin. "Onze markten en klanten vragen ons te versnellen op die drie gebieden."

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden