Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensief zwak PSV loopt tegen onnodig verlies bij Olympiakos aan

Defensief zwak PSV loopt tegen onnodig verlies bij Olympiakos aan

PIRAEUS (ANP) - PSV heeft donderdag nagelaten zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return tegen Olympiakos Piraeus in de eerste knock-outronde van de Europa League. De Eindhovenaren lieten het in Griekenland bij meerdere momenten in verdedigend opzicht flink afweten en verloren met 4-2. De return in het Philips Stadion is volgende week en PSV moet dan met minimaal twee doelpunten verschil winnen om de achtste finales alsnog te halen. Middenvelder Ibrahim Sangaré is er vanwege een schorsing niet bij.

Trainer Roger Schmidt had tegen Olympiakos voor het eerst sinds lange tijd weer de beschikking over Mario Götze. De Duitse spelmaker kwam vanwege een blessure twee maanden lang niet in actie. PSV kon, vanwege de afwezigheid van Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren, op het middenveld wel een speler met veel voetballende kwaliteiten gebruiken. Götze kreeg daarom van Schmidt direct een basisplaats.

Binnen tien minuten keek PSV al tegen een achterstand aan. Uit een vrije trap van de Fransman Mathieu Valbuena kopte aanvoerder Andreas Bouchalakis de bal achter doelman Yvon Mvogo. PSV sloeg snel terug. Aanvaller Eran Zahavi schoot van net buiten het 16-metergebied op doel en omdat de bal door een verdediger van richting werd veranderd, was keeper José Sá kansloos: 1-1.

Achterstand

PSV was zeker niet de mindere, maar kwam in de 37e minuut weer op achterstand. De Eindhovenaren stonden op het moment dat Yann M'Vila de bal binnenschoot met tien man op het veld. Olivier Boscagli liet zich vanwege een blessure behandelen en moest uiteindelijk worden vervangen door Timo Baumgartl. Opnieuw toonde PSV veerkracht. Zahavi noteerde in de 40e minuut zijn tweede treffer van het duel door met het hoofd te scoren.

Zwak defensief werk brak PSV echter voor rust een derde keer op. Baumgartl treuzelde en liet zich simpel de bal afpakken door Youssef El Arabi. De spits scoorde van dichtbij. Direct daarna ging Baumgartl weer in de fout door een duel maar half in te gaan. Het was aan een ingreep van Jordan Teze te danken dat PSV tegen nog een doelpunt aanliep.

De tweede helft verliep een stuk minder spectaculair. Net op het moment dat beide ploegen met de 3-2 genoegen leken te nemen, ging het bij PSV weer mis. Linksback Philipp Max verwerkte de bal na een voorzet totaal niet goed. Giorgios Masouras kon de bal in de 83e minuut vrij aannemen en passeerde Mvogo.

Meer uit Voetbal

Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

3 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

3 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

4 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

4 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

4 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

5 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

5 uur geleden