Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensie ondersteunt troepenverplaatsing VS in Europa

Defensie ondersteunt troepenverplaatsing VS in Europa

AMERSFOORT (ANP) - Defensie bereidt zich voor op de grootste verplaatsing van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog. Zo’n 20.000 Amerikaanse militairen en even zoveel voertuigen en ander materieel komen via onder meer Vlissingen en Antwerpen naar de NAVO-oefening Defender 2020 in Europa.

Die wordt tussen 20 april en 20 mei gehouden in onder meer Duitsland, Polen en Litouwen. Er doen ook 17.000 militairen uit achttien Europese landen mee.

Het Nederlandse deel van de forse logistieke operatie wordt aangestuurd vanuit het nieuwe Territoriaal Operatiecentrum in Amersfoort, dat vanaf donderdag operationeel is. Dat zorgt voor beveiliging, konvooibegeleiding, legering van troepen, logistieke steun en transportcapaciteit.

De Amerikanen komen vanaf half maart aan in Vlissingen, maar ook via de vliegbasis Eindhoven. Op een locatie in Woensdrecht worden honderden bedden klaargezet. Ongeveer negentig man zijn van half maart tot half april actief bij de ondersteuning. Nederland stuurt geen militairen naar de oefening.

Meer uit Binnenland

Oranjefans in Hamburg vieren overwinning op Polen

HAMBURG (ANP) - Fans van het Nederlands elftal vieren in Hamburg zondagmiddag de 2-1 overwinning van Oranje op Polen. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Zo volgden duizenden supporters de wedstrijd via grote schermen op een fanplein bij het stadion van FC St. Pauli.

1 uur geleden
Man die politie bedreigde in Hamburg is 39-jarige Duitser

HAMBURG (ANP/DPA) - De man die eerder op zondag in Hamburg de politie bedreigde met een pikhouweel en een molotovcocktail is een 39-jarige Duitser, meldt persbureau DPA. Hij werd neergeschoten door de politie. Op het moment waren er veel Nederlandse voetbalfans in de buurt die naar Hamburg waren afgereisd voor de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.

1 uur geleden
Oranjelegioen in fanzone Hamburg even stil bij Pools doelpunt

HAMBURG (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal in de fanzone in Hamburg vielen even stil toen Polen in de 17e minuut op 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Adam Buksa. Aanwezige Poolse fans juichten en er werden rode fakkels afgestoken.

3 uur geleden
Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

5 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

5 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

6 uur geleden
Drukte met fans bij trams naar Volksparkstadion

HAMBURG (ANP) - Duizenden supporters zijn op weg naar het Volksparkstadion in Hamburg waar het Nederlands elftal om 15.00 uur aftrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Het overgrote deel reist met de tram, omdat het stadion op enkele kilometers van het fanplein ligt. Daar eindigde rond 11.30 uur de fanmars. Supporters zonder kaartje kunnen op het plein de wedstrijd volgen op een groot scherm.

6 uur geleden