Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensie maakt bekend waar extra miljarden aan worden gespendeerd

Defensie maakt bekend waar extra miljarden aan worden gespendeerd

ROTTERDAM (ANP) - Hoe gaat Defensie de miljarden euro's spenderen die het ministerie de komende jaren er structureel bij krijgt? Die vraag beantwoordt de politieke en militaire top van het ministerie in de nieuwe Defensienota, die woensdag wordt gepresenteerd in de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

Deze week lekte al een deel van de nota uit via De Telegraaf. Er gaat vooral geld naar vuurkracht en ondersteuning. Er worden onder meer nog zes F-35 gevechtsvliegtuigen aangeschaft. Ook komen er kruisvluchtwapens en worden extra onbemande vliegtuigen van het type Reaper besteld. Bij de ondersteuning wordt geïnvesteerd in de logistiek en geneeskundige dienst.

Het kabinet heeft besloten Defensie structureel 5 miljard euro extra te geven. De oorlog in Oekraïne was aanleiding voor een meerderheid van de Tweede Kamer om het kabinet te vragen het budget voor Defensie te laten groeien naar de NAVO-norm van 2 procent van het bruto binnenlands product.

Dinsdag werd bekend dat Defensie een akkoord heeft bereikt met de militaire vakbonden over een nieuwe cao. Het personeel krijgt 8,5 procent meer loon en een eenmalige uitkering van 1750 euro. Vooral lagere rangen en schalen profiteren. Zij kunnen er meer dan 20 procent op vooruit gaan. Ook gaan de toelagen flink omhoog.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

6 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

7 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

7 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

7 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

7 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

7 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

8 uur geleden