Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensie erkent hoge kosten uitjes en scherpt regels aan

Defensie erkent hoge kosten uitjes en scherpt regels aan

DEN HAAG (ANP) - Defensie heeft van 2016 tot en met 2018 jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen euro uitgegeven aan bedrijfsuitjes, personeelsfeesten, etentjes en relatiegeschenken. Dat komt naar voren uit gegevens die het ministerie heeft vrijgegeven na een verzoek daartoe van Hart van Nederland op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het departement erkent dat het soberder kan en heeft kort geleden de regels aangescherpt, laat Defensie vrijdag weten.

De uitgaven moeten volgens Defensie onder meer worden gezien in het licht van een sterke saamhorigheid tussen medewerkers. Zo ook de familiedag van de marechaussee in 2018 naar Walibi, die ongeveer 600.000 euro kostte. Deze dag werd georganiseerd omdat de medewerkers van 2015 tot 2017 onder grote druk stonden, door nieuwe taken, andere werklocaties en dubbele diensten die ze moesten draaien. Het uitje was een blijk van waardering naar het personeel en hun thuisfront.

Wel wijst Defensie erop dat er zo'n 60.000 medewerkers zijn die op tientallen locaties werken in Nederland en daarbuiten. Omgerekend gaat het om 75 euro per medewerker per jaar. Wel liepen de saamhorigheids- en representatiekosten flink uiteen tussen de verschillende defensionderdelen. Ook daarom heeft het ministerie de regels eenduidiger gemaakt. "De hoogte van sommige uitgaven over de drie genoemde jaren past daar niet in", aldus Defensie.

Zo worden activiteiten voortaan met name op een defensielocatie georganiseerd en verzorgt defensiecateraar Paresto het eten en drinken. Dan gaan de kosten omlaag en "dat is belangrijk omdat het immers om gemeenschapsgeld gaat".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

'Vaker droogte in het binnenland'

DE BILT (ANP) - Droge zomers zoals die in 2018 komen nu vaker voor dan rond 1950. De kans op droogte in het binnenland is groter dan aan de kust. Dit is het gevolg van klimaatverandering, melden het KNMI en de Universiteit van Utrecht op basis van onderzoek.

37 seconden geleden
Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant

GENDEREN (ANP) - In het Brabantse Genderen heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed in een schuur van een boerderij. De brand sloeg over naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer. Het is niet bekend hoe groot de schade is. Niemand raakte gewond.

56 minuten geleden
Slachthuizen moeten met plannen komen tegen corona

DEN HAAG (ANP) - Vleesverwerkers moeten dinsdag met plannen komen om hun personeel beter te beschermen tegen het nieuwe coronavirus, anders stopt de verplichte controle op hun werk door de NVWA en moeten zij dicht. Een ultimatum dat landbouwminister Carola Schouten heeft gesteld, loopt dinsdagavond af.

2 uur geleden
Hoge Raad oordeelt over veroordeling moord Koen Everink

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad oordeelt dinsdag of de veroordeling van ex-tenniscoach Mark de J. voor de moord op Koen Everink gehandhaafd blijft en daarmee onherroepelijk is.

2 uur geleden
Verdachten van moord in Den Hoorn voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - De twee mannen en een vrouw die worden verdacht van de ernstige mishandeling en het doden van de 59-jarige Wil Vogelaar in zijn woning in Den Hoorn verschijnen deze week voor de rechtbank in Den Haag. De rechtbank begint dinsdag aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak die drie dagen in beslag neemt.

2 uur geleden
Boa's protesteren tegen geweld

UTRECHT (ANP) - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) voeren dinsdag om 12.00 uur in een aantal steden actie tegen het geweld waarmee ze te maken krijgen. Aanleiding is de mishandeling van collega's in IJmuiden op Hemelvaartsdag.

2 uur geleden
'Knelpunten in behandeling stagneren uitstroom tbs'ers'

DEN HAAG (ANP) - Verschillende knelpunten zorgen ervoor dat een deel van de tbs-gestelden langdurig in tbs-klinieken verblijft zonder dat er enig perspectief is op door- of uitstroom. Dat staat in een rapport van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), dat is overhandigd aan minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

2 uur geleden