Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaal

Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaal

DEN HAAG (ANP) - In het Calamiteitenhospitaal in Utrecht komen 19 ic-bedden voor coronapatiënten. Defensie en het UMC Utrecht breiden daarvoor de bestaande capaciteit van 12 ic-bedden in het hospitaal met 7 plekken uit. Daarbij levert Defensie 56 verpleegkundigen, 10 artsen, 26 ondersteunende medewerkers en ic-materiaal voor de strijd tegen het coronavirus.

Het hospitaal is een operationeel ziekenhuis dat bij grote calamiteiten of ongelukken wordt opengesteld voor kortstondige traumaopvang.

Door de beschikbaar komende ic-bedden in het hospitaal kan het UMC Utrecht nog meer ernstig zieke patiënten opnemen die beademing nodig hebben. In totaal komt daarmee de ic-capaciteit van het ziekenhuis uit op 80 plekken.

De uitbreiding gaat geleidelijk, zodat het medisch personeel zich goed kan voorbereiden. De artsen en verpleegkundigen van Defensie gaan nauw samenwerken met de intensivisten en specialistisch verpleegkundigen van het UMC Utrecht.

Het Calamiteitenhospitaal is een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en de ministeries van Defensie en Volksgezondheid (VWS).

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Ruim 70 miljoen kijkers voor Europe Shine a Light

HILVERSUM (ANP) - Eurovision: Europe Shine a Light, de alternatieve tv-show voor het geannuleerde Eurovisiesongfestival, die op zaterdagavond 16 mei werd uitgezonden heeft 73 miljoen kijkers in 38 landen getrokken. Dat meldde de NPO, die het programma in Nederland uitzond, dinsdag.

34 minuten geleden
Nederlanders waarderen doortastendheid in coronabeleid

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de Nederlanders vindt het acceptabel dat het kabinet en de veiligheidsregio's maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, zonder dat eerst de Tweede Kamer of gemeenteraden daarover zijn gehoord. In een onderzoek van I&O Research in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt 76 procent van de ondervraagden dat. Meer dan de helft (54 procent) vindt dat die verminderde democratische invloed zo lang mag duren als het kabinet nodig vindt. Precies een derde vindt dat het alleen als tijdelijke maatregel is te billijken.

48 minuten geleden
Inspectie houdt vermeende bestuurscrisis Haga Lyceum in de gaten

AMSTERDAM (ANP) - De Inspectie van het Onderwijs zegt ook "signalen" te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum. Maandag berichtte de Volkskrant dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder Soner Atasoy heeft geschorst. Het is de zoveelste ontwikkeling in het omstreden dossier van de islamitische middelbare school in Nieuw-West.

1 uur geleden
Brand bij zendmast in Roosendaal

ROOSENDAAL (ANP) - Bij een zendmast aan het Hollewegje in het Brabantse Roosendaal is brand geweest. Dat gebeurde dinsdagochtend vroeg. Volgens de politie is er sprake van brandstichting.

2 uur geleden
Meeste leraren basisonderwijs willen verder met halve klassen

DEN HAAG (ANP) - De meeste leraren en ondersteunende medewerkers op basisscholen hebben grote twijfels bij het kabinetsbesluit om de scholen vanaf 8 juni volledig te openen. Een derde steunt het besluit, terwijl 69 procent liever de huidige situatie met halve klassen had doorgezet.

2 uur geleden
Langere vergunning voor nieuwe windparken op zee

DEN HAAG (ANP) - Nieuwe windparken op zee krijgen straks een langere vergunningsduur van maximaal veertig jaar. Nu is dat nog dertig jaar. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) wil de vergunningsduur verlengen om windenergie aantrekkelijk en betaalbaar te houden. Ontwikkelaars hebben hierdoor meer zekerheid over de afzet van elektriciteit en meer tijd om hun investeringen terug te verdienen.

3 uur geleden
Steeds meer mensen houden het bij één glas alcohol

AMSTERDAM (ANP) - Volgens het Trimbos Instituut houden steeds meer Nederlanders zich aan het advies om maximaal één glas alcoholhoudende drank per dag te drinken. In 2019 deed 41,5 procent van de volwassen bevolking dat. In 2014 was dat nog 37,5 procent.

3 uur geleden