Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse muziekstreamingdienst Deezer werkt aan technologie waarmee liedjes die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geïdentificeerd kunnen worden. Met de technologie hoopt het platform ervoor te zorgen dat het streamen van muziek in de toekomst "transparant en eerlijk" blijft.

"Met meer dan 100.000 nieuwe nummers die per dag op ons platform worden geüpload, wordt het steeds belangrijker om kwaliteit boven kwantiteit te stellen en echte artiesten te verdedigen die echt waardevolle inhoud creëren", zegt topman Jeronimo Folgueira van Deezer. "Ons doel is om illegale en frauduleuze inhoud uit te bannen", zegt hij verder.

Deezer wil een systeem ontwikkelen om muziek die is gemaakt door AI te labelen. Daarmee kunnen artiesten, labels en gebruikers op de hoogte worden gehouden van wat 'echt', of AI-gegenereerd is op het platform. Daarmee bestaat ook de mogelijkheid om liedjes te verwijderen.

Heart On My Sleeve

In april kwam door AI gegenereerde muziek nog in het nieuws door het lied Heart On My Sleeve. In die track werden de stemmen door Drake en The Weeknd nagebootst. Het lied werd uiteindelijk op last van de platenmaatschappij van de artiesten van streamingplatforms verwijderd.

In de muziekwereld zijn de meningen over het gebruik van AI verdeeld. Zo zei zangeres Grimes het prima te vinden als haar stem wordt gebruikt in nummers die met behulp van kunstmatige intelligentie zijn gemaakt. De Franse dj David Guetta zei dat AI "de toekomst van muziek is", nadat hij de technologie had gebruikt om de stem van Eminem toe te voegen aan een van zijn nummers. Aan de andere kant waarschuwde de Britse zanger Sting juist dat het de komende jaren "een strijd" wordt voor muzikanten om hun muziek te verdedigen tegen de opkomst van nummers die door AI zijn geschreven.

Meer uit Financieel

Eenmalige investering microchipsector niet genoeg, vindt industrie

ZOETERMEER (ANP) - Een eenmalige investering is niet genoeg om het verslechterende investeringsklimaat structureel te verbeteren. Dit zegt de ondernemersorganisatie van de technologische industrie FME over de ruim 2,5 miljard euro die het demissionaire kabinet en de regio Eindhoven uittrekken voor het verbeteren van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector.

2 minuten geleden
VNO-NCW vindt snelle keuze over vergroening Tata Steel belangrijk

DEN HAAG (ANP) - Het advies aan het kabinet over eventuele financiële hulp voor de vergroening van Tata Steel Nederland laat zien dat een snel besluit daarover belangrijk is, vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Tegelijkertijd ziet de belangenorganisatie voor het bedrijfsleven het nieuwe rapport als "uitstekend vertrekpunt" voor afspraken tussen de regering en de staalfabriek over het terugdringen van de CO2-uitstoot.

16 minuten geleden
Kabinet wil door met vergroeningsplan Tata, onderzoekt versnelling

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil snel afspraken maken met Tata Steel over het verduurzamingsplan dat de staalfabrikant heeft ingediend. Onderzocht wordt of het haalbaar is een deel van die plannen sneller uit te voeren. Dat melden minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur).

30 minuten geleden
Microsoft wil ongepaste AI-opdrachten blokkeren met nieuwe tools

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft wil het moeilijker maken voor mensen om chatbots met kunstmatige intelligentie (AI) ongepaste opdrachten te geven. Daarvoor heeft het techbedrijf nieuwe veiligheidsfuncties ontwikkeld, die donderdag bekendgemaakt zijn.

59 minuten geleden
Kritisch Vattenfall dingt wel mee naar bouw nieuwe windparken

AMSTERDAM (ANP) - Energieleverancier Vattenfall dingt mee naar de ontwikkeling van twee nieuwe windmolenparken voor de Noord-Hollandse kust. Maar net als concurrent Eneco, die zich terugtrekt van de projecten, heeft het bedrijf kritiek op de aanbestedingsprocedures van de regering voor windenergie op zee.

1 uur geleden
Wall Street opent met kleine uitslagen na sterk eerste kwartaal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine koersuitslagen geopend, na een sterk eerste kwartaal. Op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

1 uur geleden
Kabinet en regio steken 2,5 miljard in plan voor microchipsector

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet trekt samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro uit voor de verbetering van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector. Dat meldt economieminister Micky Adriaansens. Zij noemt dit deel van de technologiebranche, met de Veldhovense chipmachinebouwer ASML voorop, van groot belang voor het verdienvermogen van Nederland en de werkgelegenheid.

1 uur geleden