Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deense koninklijke familie geschokt door schietpartij Kopenhagen

Deense koninklijke familie geschokt door schietpartij Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense koninklijke familie heeft zondagavond in een verklaring laten weten dat haar gedachten en medeleven uitgaan naar de slachtoffers van de schietpartij in Kopenhagen. Eerder op de avond werd bekendgemaakt dat er "meerdere doden" zijn gevallen bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad.

Een 22-jarige man is aangehouden. Hij handelde vermoedelijk alleen. De politie sluit een terreurdaad niet uit. Hoeveel doden en gewonden er precies zijn gevallen, is nog niet duidelijk.

"Vanavond hebben we het schokkende nieuws gehoord over de heftige incidenten in Kopenhagen eerder vandaag", begint de verklaring die namens koningin Margrethe en het kroonprinselijk paar Frederik en Mary is opgesteld. "We weten nog niet alles van deze tragedie, maar duidelijk is al wel dat meerdere mensen hun leven hebben verloren en nog meer mensen gewond zijn geraakt."

De koninklijke familie roept op tot "eenheid en zorg" in het land. En zij stelt: "We willen graag de politie, de hulpdiensten en de gezondheidsautoriteiten bedanken voor hun snelle en effectieve optreden in de afgelopen uren."

Meer uit Buitenland

'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

30 minuten geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

1 uur geleden
President Iran: zware reactie als onze belangen worden geschaad

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft gewaarschuwd dat zelfs "kleinste actie" om Iraanse belangen te ondermijnen beantwoord zal worden met een "zwaar, grootschalig en pijnlijk optreden" tegen de dader. Hij verklaarde dat volgens Iraanse media in een gesprek met emir Tamim bin Hamad al-Thani van Qatar.

1 uur geleden
Australisch weerbureau meldt einde El Niño

CANBERRA (ANP/RTR) - Het nationale weerbureau van Australië meldt dat El Niño is afgelopen. Dit terugkerende weerfenomeen, dat in de zomer van 2023 begon, zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur in de Stille Oceaan rond de evenaar.

2 uur geleden
Vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Duikers hebben een vierde lichaam gevonden na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore. Na het incident van 26 maart zijn nog twee mensen vermist. De autoriteiten denken dat ook zij om het leven zijn gekomen.

2 uur geleden
Duitse bondskanselier bespreekt Oekraïne met Xi Jinping

BEIJING (ANP/AFP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft de hoop uitgesproken dat zijn land en China kunnen bijdragen aan het bereiken van een "rechtvaardige vrede" in Oekraïne. Hij gaf tijdens een ontmoeting met president Xi Jinping aan daar verder over te willen praten.

2 uur geleden
Huis VS stemt deze week over hulp aan Oekraïne, Israël en Taiwan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt deze week over afzonderlijke hulpwetten voor Oekraïne, Israël en Taiwan. Dat zei de de Republikeinse voorzitter van het orgaan, Mike Johnson, maandag tegen verslaggevers.

5 uur geleden