Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deens kroonprinselijk paar bezoekt Nederland

Deens kroonprinselijk paar bezoekt Nederland

KOPENHAGEN (ANP) - Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van plan op 2 en 3 november samen met een grote handelsdelegatie een bezoek te brengen aan Nederland. Dat heeft het Deense hof maandagavond bekendgemaakt. De economische missie staat in het teken van de 'groene transitie'.

Nederland is voor Denemarken de zesde exportmarkt. Het kroonprinselijk paar neemt deel aan een congres en seminars en brengt verschillende bedrijfsbezoeken in Den Haag en de haven van Rotterdam.

Frederik en Mary maken regelmatig culturele reizen en handelsbezoeken voor Denemarken. Het doel van die bezoeken is om de betrekkingen met de bezochte landen te versterken en de groei en de positie van Deense bedrijven op de relevante markten te ondersteunen, zo liet het Deense hof weten.

Koning Willem-Alexander werd in 2015 bij zijn staatsbezoek aan Denemarken vergezeld door een grote Nederlandse economische missie, die onder meer kansen zocht op gebieden als gezondheidszorg, windenergie en duurzaamheid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie arresteert relschoppers Haagse Schilderswijk

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft in de Schilderswijk in Den Haag meerdere mensen aangehouden die eieren, stenen en zwaar vuurwerk naar agenten gooiden. Voor de tweede avond en nacht op rij was het onrustig in de wijk en was de Mobiele Eenheid (ME) op de been.

2 uur geleden
Verdachten fatale schietpartij horen of ze in cel moeten blijven

AMSTERDAM (ANP) - Vier Amsterdammers (tussen de 18 en 26 jaar) die woensdag werden aangehouden voor de fatale schietpartij bij een recreatieplas in Amsterdam die Bas van Wijk het leven kostte, horen vrijdagmiddag of ze langer moeten blijven vastzitten. De politie hield vijf verdachten aan, maar een van hen mocht al gaan; hij blijkt niet te zijn betrokken bij het schietincident.

2 uur geleden
Actiedag giro555 voor hulpverlening Libanese volk na explosie

HILVERSUM (ANP) - Meerdere BN'ers en andere vrijwilligers zitten vrijdag in Studio 47 in Hilversum, waar een actiecentrum is ingericht voor de inzameling voor hulp aan Libanon. In de haven van hoofdstad Beiroet ontplofte vorige week dinsdag een opslagplaats waar zo'n 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat lag. Er vielen volgens de gouverneur van Beiroet meer dan tweehonderd doden. Naar schatting zijn 6000 mensen gewond geraakt en honderdduizenden zijn dakloos geworden. Ook worden nog honderden mensen vermist. Alleen al in Beiroet dreigen een half miljoen kinderen ondervoed te raken.

2 uur geleden
Stille tocht voor doodgeschoten Bas van Wijk uit Badhoevedorp

BADHOEVEDORP (ANP) - Aan het begin van de avond is er in Badhoevedorp een stille tocht voor de afgelopen zaterdag omgekomen Bas van Wijk uit die plaats. De 24-jarige man werd zaterdag doodgeschoten bij een recreatieplas in Amsterdam.

2 uur geleden
Genderneutrale naam voor pandajong Ouwehands

RHENEN (ANP) - Het in mei geboren pandajong in Ouwehands Dierenpark krijgt vrijdag een naam. Het is in elk geval een genderneutrale naam, want ook de verzorgers van de panda's weten nog niet of er een mannetje of een vrouwtje is geboren.

3 uur geleden
Eerste ministerraad sinds het zomerreces

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet komt vrijdag voor het eerst sinds het zomerreces weer voltallig bijeen voor de wekelijkse ministerraad. Na afloop geeft premier Mark Rutte zoals gebruikelijk een persconferentie. Voorafgaand aan de ministerraad komen vertegenwoordigers van het Caribische deel van het Koninkrijk bij elkaar voor de zogeheten Rijksministerraad.

3 uur geleden
Tweede dag coronatests rond camping Appelhof op Terschelling

MIDSLAND (ANP) - Jongeren die op camping Appelhof verblijven, andere toeristen en inwoners van Terschelling kunnen zich ook vrijdag laten testen op het coronavirus. Ze kunnen daarvoor, zonder afspraak, tussen 09.00 en 11.30 uur terecht bij een kerkgebouw in het dorp Midsland. Daarna gaan de monsters met de veerboot naar het vasteland. In de loop van vrijdagavond moeten de geteste mensen horen of ze het coronavirus onder de leden hebben.

3 uur geleden