Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deen Rune vecht zich langs oud-kampioen Fritz in Indian Wells

Deen Rune vecht zich langs oud-kampioen Fritz in Indian Wells

INDIAN WELLS (ANP) - De Deen Holger Rune is er na het wegwerken van een wedstrijdpunt tegen oud-winnaar Taylor Fritz alsnog in geslaagd de kwartfinales van het toernooi van Indian Wells te halen. De 20-jarige nummer 7 van de wereld stond in de tweede set met 5-4 40-30 achter, toen hij toch nog zijn service wist te houden en vervolgens de tiebreak en beslissende set overtuigend naar zich toe trok: 2-6 7-6 (2) 6-3.

De Amerikaan Fritz, winnaar van 2022, had de eerste set al na 32 minuten binnen. De nummer 12 van de wereld leek in eigen land ook in de volgende set op weg naar de zege, maar na het terugvechten van Rune bleek Fritz niet in staat de partij alsnog te winnen. Daardoor loopt hij in de kwartfinales een duel met de als vierde geplaatste Rus Daniil Medvedev mis.

Ook de Italiaanse lucky loser Luca Nardi (20) is er niet bij in de kwartfinales. Na het verrassend uitschakelen van de als eerste geplaatste Novak Djokovic een ronde eerder verloor de mondiale nummer 123 bij de laatste zestien van de Amerikaan Tommy Paul: 6-4 6-3.

Meer uit Sport

Uitgesloten bond IBA geeft boksers bonus bij olympisch succes

LAUSANNE (ANP) - Ook boksers kunnen deze zomer rekenen op een extra financiële bonus bij olympisch succes. Na atletiekfederatie World Athletics gaat ook de internationale boksbond IBA over tot deze stap, terwijl de IBA van het Internationaal Olympisch Comité niet het olympisch bokstoernooi mag organiseren om langdurige zorgen over bestuurskwesties. Toch ziet de IBA kans om de bonussen uit te keren.

51 minuten geleden
Belgische tennisser Goffin klaagt over sfeer op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Belgische tennisser David Goffin heeft zijn beklag gedaan over het gedrag van Franse tennisfans op Roland Garros. De 33-jarige Goffin gaf aan dat hij tijdens zijn duel met de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard voortdurend beledigd werd en zelfs kauwgum naar zijn hoofd kreeg gegooid.

3 uur geleden
Griekspoor schrok van uitspraken Van de Zandschulp en wil helpen

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor is geschrokken van de uitspraken van Botic van de Zandschulp, die maandagavond aangaf te twijfelen over het voortzetten van zijn tennisloopbaan. Griekspoor is bereid zijn teamgenoot uit het Daviscup-team te helpen.

4 uur geleden
Djokovic voelt zich op Roland Garros beter dan afgelopen weken

PARIJS (ANP/AFP) - Novak Djokovic voelt zich op Roland Garros in de jacht op zijn 25e grandslamtitel beter dan de afgelopen weken. Dat zei de 37-jarige Serviër na zijn zege in de eerste ronde op de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard was toegelaten (6-4 7-6 (3) 6-4). "Het gaat de goede kant op, maar dit is pas één wedstrijd. Ik wil nog niet te uitbundig zijn", zei de titelverdediger in Parijs.

4 uur geleden
Basketballers Dallas Mavericks missen eerste kans op finale NBA

DALLAS (ANP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben hun laatste kans gegrepen om nog zicht te houden op de finale om het landskampioenschap in de NBA. De nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Western Conference won het vierde duel in de best of seven-serie tegen Dallas Mavericks met 105-100, pas de eerste zege in de serie. Anthony Edwards van de Timberwolves was topscorer met 29 punten.

5 uur geleden
Bondscoach Koeman maakt selectie van Oranje voor EK bekend

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal maakt zijn selectie van 26 spelers voor het EK bekend. Hij licht zijn spelerslijst toe tijdens een persconferentie die rond 16.15 uur in Zeist begint.

9 uur geleden
Griekspoor had twijfels of hij wel kon aantreden op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor had twijfels of hij wel kon deelnemen aan Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was ondanks zijn fysieke klachten in vier sets te sterk voor Amerikaan Mackenzie McDonald.

12 uur geleden