Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deelnemers Alpe d'HuZes zamelen 7,2 miljoen euro in

Deelnemers Alpe d'HuZes zamelen 7,2 miljoen euro in

DEN HAAG (ANP) - Ondanks dat de fysieke 15e editie van Alpe d’HuZes een jaar is uitgesteld, is er door de deelnemers toch 7,2 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dat maakte de organisatie bekend. De opbrengst is lager dan vorig jaar toen 11,8 miljoen euro werd ingezameld.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de actie met de traditionele beklimming van de befaamde Alpenreus verplaatst naar 2021. De berg staat symbool voor de moeilijke route die kankerpatiënten moeten afleggen.

Waar normaal gesproken op donderdagochtend vroeg om 04.30 uur enkele duizenden deelnemers in het donker vanuit de plaats Bourgd’Oisans lopend of op de fiets aan de beklimming van de bekende Tour de France-berg beginnen, klonk nu op dit tijdstip het startschot van een virtuele editie.

Onder het schijnsel van ruim 2000 brandende kaarsen, ging nu op het Gelderse landgoed Hemmen donderdagochtend een virtuele toer door Nederland van start. Die stond in het teken van bezinnen en herdenken, herinneren, strijden, onderzoeken, het leven vieren en samen klimmen.

"Juist nu, nu het coronavirus alles en iedereen raakt, ook de strijd tegen kanker, is het belangrijk dat kankerpatiënten gesteund worden. Kanker is al jaren doodsoorzaak nummer één in Nederland en stopt niet door corona. Opgeven is voor ons geen optie, daarom gaan we door", zegt Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

'NL vroeg België niet in te grijpen bij slachtoffers koelwagen'

BRUSSEL (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft België "uitdrukkelijk" verzocht geen onderzoek te doen naar twee Vietnamese tieners die vorig jaar met 37 anderen omkwamen in een koelwagen in Engeland. Dat heeft de Belgische justitieminister Koen Geens woensdag gezegd tegen een Kamercommissie, schrijft Het Nieuwsblad.

1 uur geleden
Baarn akkoord met stap in herontwikkeling Paleis Soestdijk

BAARN (ANP) - De gemeenteraad van Baarn heeft een stap gezet naar de herontwikkeling Paleis Soestdijk door woensdagavond in te stemmen met een voorstel om het bestemmingsplan voor het paleis aan te passen.

2 uur geleden
'Nederland moet aanbevelingen van VN over racisme opvolgen'

LEIDEN (ANP) - Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) roept de overheid op de aanbevelingen over racisme en discriminatie uit een VN-rapport over te nemen. In het rapport van mensenrechtenrapporteur Tendayi Achiume staat dat Nederland voor daadwerkelijke gelijkheid moet zorgen en niet alleen juridische gelijkheid.

4 uur geleden
Cokevangsten douane in havens verdubbeld

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft in het eerste half jaar van 2020 25.599 kilo cocaïne, verdeeld over 77 zendingen, in Nederlandse havens onderschept. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen werd 12.160 kilo coke in 60 partijen gevonden.

4 uur geleden
Blok: Nederland niet geïsoleerd bij gesprekken EU-herstelfonds

BRUSSEL (ANP) - Nederland staat "zeker niet alleen" bij de onderhandelingen over een Europees herstelfonds voor de zwaarst door de coronacrisis getroffen lidstaten. Volgens minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) is de groep van lidstaten gegroeid die vraagtekens zet bij de voorgestelde omvang van 750 miljard euro en de verhouding tussen subsidies (twee derde) en leningen (een derde) waaruit de steun zou moeten bestaan.

6 uur geleden
FDF kondigt landelijke actiedag aan op woensdag 22 juli

DEN HAAG (ANP) - De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft voor woensdag 22 juli een landelijke actiedag aangekondigd tegen onder meer de veevoermaatregelen van het kabinet. De boerenprotestgroep roept de rest van Nederland op die dag thuis te werken.

7 uur geleden
267 schademeldingen na aardbeving van dinsdag

LOPPERSUM (ANP) - Sinds de aardbeving van dinsdagmiddag bij het Groningse Loppersum zijn er 267 schademeldingen gedaan. Bij acht meldingen ging het om "een mogelijk acuut gevaarlijke situatie". Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), dat tot 1 juli de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heette.

7 uur geleden