Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deelder was volgens Bart Chabot vele malen groter dan Euromast

Deelder was volgens Bart Chabot vele malen groter dan Euromast

ROTTERDAM (ANP) - "Jules was, en is, vele malen groter dan de Euromast". Dat zegt schrijver Bart Chabot als reactie op het overlijden van zijn vriend Jules Deelder. Chabot noemt de dichter een "een literaire reus, Rotterdams icoon; en, privé, een wereldgozer."

Meer uit Binnenland

25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

LEIDEN (ANP) - Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten. Het gaat om zeker vijftien mensen bij het LUMC en tien à twaalf mensen bij de locatie van Alrijne in Leiderdorp, waar de spoedeisende hulp zit.

1 uur geleden
Zweedse krant: camera beschadigd bij incident met Klein

STOCKHOLM (ANP) - Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw flink beschadigd zijn. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens een bron van de krant gedroeg Klein zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Klein van het podium was afgekomen.

3 uur geleden
Twee verdachten gepakt voor schieten in metro Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De twee verdachten die werden gezocht omdat ze in een metro in Hoek van Holland zouden hebben geschoten, zijn in de omgeving van het schietincident aangehouden. Dat meldt de politie zo'n anderhalf uur nadat het incident plaatsvond. De verdachten, twee Schiedammers van 20 en 21 jaar, worden op het politiebureau verhoord. Het vuurwapen dat even later in de omgeving werd gevonden, is in beslag genomen.

4 uur geleden
Appie Mussa reageert in video op diskwalificatie Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Appie Mussa heeft in een video op Instagram gereageerd op de diskwalificatie van Joost Klein. De videomaker, die eigenlijk Abdulahi Mussa Ali heet, was als blauwe vogel medeartiest van de Nederlandse inzending.

5 uur geleden
Twee ziekenhuizen vol door vele onwelwordingen marathon Leiden

LEIDEN (ANP) - Veel deelnemers die onwel zijn geraakt tijdens de marathon in Leiden zijn naar twee ziekenhuizen in de buurt vervoerd. Die raakten daardoor vol en konden geen mensen meer opnemen. Mede daardoor is toen besloten het evenement in de loop van de middag af te gelasten, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

6 uur geleden
Universiteiten maken demonstratieprotocol

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels. Zo moeten betogers met wie wordt onderhandeld zich kunnen identificeren. Ook mag niet overnacht worden in universiteitsgebouwen.

7 uur geleden
Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

UTRECHT (ANP) - Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt. Volgens Dijksma kijkt de driehoek, die bestaat uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, terug op een zeer onrustige avond en nacht.

8 uur geleden