Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel zaak Harry tegen News Group Newspapers mag worden voorgelegd

Deel zaak Harry tegen News Group Newspapers mag worden voorgelegd

LONDEN (ANP) - Prins Harry mag een deel van de zaak die hij heeft aangespannen tegen News Group Newspapers (NGN) voorleggen aan de rechter. Dat heeft de High Court of Justice in Londen donderdag bepaald. De hertog van Sussex beschuldigt NGN van onwettige informatievergaring en eist een schadevergoeding. De zaak komt volgend jaar voor.

NGN zou op onwettige wijze informatie over de Britse prins hebben vergaard sinds halverwege de jaren 90. Dat zouden aangesloten media hebben gedaan door bijvoorbeeld telefoons te hacken en privédetectives in te huren. NGN betoogde eerder dat deze beschuldigingen van tafel moeten, omdat deze buiten de tijdslimiet van zes jaar zijn ingediend. De rechtbank heeft geoordeeld dat de claim met betrekking tot het hacken van telefoons inderdaad te laat is ingediend. Dit geldt niet voor andere beschuldigingen, zoals het inhuren van privédetectives. Die kunnen wel worden berecht.

De hertog van Sussex beweert dat een geheime deal tussen Buckingham Palace en NGN hem ervan heeft weerhouden om eerder een schadeclaim in te dienen. NGN zelf ontkent dat er een geheime overeenkomst is gesloten met Buckingham Palace. Ook de andere beschuldigingen met betrekking tot onwettige informatievergaring worden door NGN ontkend.

Overeenkomst

Een woordvoerder van NGN spreekt tegenover Sky News van "een belangrijke overwinning". "De rechter, Mr Justice Fancourt, vond zijn beweringen met betrekking tot de vermeende 'geheime overeenkomst' niet aannemelijk of geloofwaardig. Het is overduidelijk dat er nooit zo'n overeenkomst is geweest en alleen de hertog heeft ooit beweerd dat die er wel was."

De Britse prins beschuldigt drie grote krantenuitgevers van onwettige informatievergaring, waaronder dus NGN.

Meer uit Buitenland

Poetin en Xi verdiepen samenwerking tussen hun landen

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping hebben in Beijing hun handtekeningen gezet onder een verklaring voor het verdiepen van de samenwerking tussen hun landen. Poetins bezoek staat in het teken van het verder aanhalen van de banden.

43 minuten geleden
Toestand neergeschoten Slowaakse premier is stabiel maar ernstig

BRATISLAVA (ANP/AFP) - De toestand van de neergeschoten Slowaakse premier Robert Fico is stabiel maar nog steeds ernstig. Dat is donderdagochtend medegedeeld door vicepremier Robert Kalinák.

1 uur geleden
Drijvende weg voor hulpleveringen bevestigd aan de kust in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De drijvende pier voor de tijdelijke haven voor humanitaire steun aan Gaza is vastgelegd aan de kust. Volgens de Amerikaanse krijgsmacht, die de haven gebouwd heeft, worden binnen enkele dagen de eerste vrachtwagens met hulpgoederen aan land gebracht.

1 uur geleden
Buitenlandse media stellen vooral nog vragen bij nieuwe coalitie

DEN HAAG (ANP) - Buitenlandse media vragen zich af wie de nieuwe premier van Nederland wordt, maar ook hoe lang de nieuwe Nederlandse coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB zal standhouden. De samenwerking wordt gezien als overwinning voor Geert Wilders, tegen wie ook weerstand bestaat.

2 uur geleden
Xi ontvangt Poetin in Beijing

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De Chinese president Xi Jinping heeft donderdag zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin verwelkomd in de Chinese hoofdstad Beijing, zo was te zien op de Chinese staatstelevisie.

4 uur geleden
Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

MOSKOU/BEIJING (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

11 uur geleden
Leger ingezet bij rellen in Nieuw-Caledonië en TikTok verboden

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft in Nieuw-Caledonië het leger ingezet om havens en de luchthaven te beveiligen. Dat heeft premier Gabriel Attal woensdag meegedeeld. Ook is in het Franse overzeese gebied een avondklok ingesteld en is TikTok verbannen.

12 uur geleden