Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel snelweg A79 in Limburg dicht vanwege wateroverlast

Deel snelweg A79 in Limburg dicht vanwege wateroverlast

HEERLEN (ANP) - In verband met zware neerslag is de A79 in Limburg opnieuw dicht. Tussen Hulsberg en Heerlen is geen verkeer mogelijk vanwege water op de weg, meldt Rijkswaterstaat. Dinsdag werd de snelweg ook afgesloten vanwege wateroverlast.

De A79 is de snelweg tussen Heerlen en Maastricht. Automobilisten kunnen vanaf knooppunt Kruisdonk omrijden via de A2 en de A76. "We hebben nog geen indicatie hoe lang dit aanhoudt", aldus Rijkswaterstaat.

Dinsdagavond werd de A79 afgesloten nadat deze deels was ondergelopen. Woensdagochtend meldde Rijkswaterstaat dat alleen het deel tussen de Kunderberg en de N281 bij Heerlen nog dicht was, omdat er nog water op de weg lag. Na een relatief rustige nacht waarin wat minder neerslag viel, vreesde de brandweer al dat de door de vele regen verzadigde grond nog minder water doorlaat.

Veel wateroverlast

Sinds dinsdag kampen grote delen van Zuid-Limburg met veel wateroverlast. Sinds woensdagochtend heeft de regio last van nieuwe hoosbuien. De hulpdiensten maken zich nu onder meer zorgen over de snelle stijging van het waterpeil van twee riviertjes in Zuid-Limburg, de Geul en de Gulp. Die bedreigen nu met name de plaatsen Wijlre, Gulpen, Wittem, Schin op Geul en Valkenburg, aldus de brandweer.

Intussen is de meldkamer overbelast door mensen die ten onrechte 112 bellen. De brandweer vraagt mensen alleen in levensbedreigende situaties 112 te bellen, en bij wateroverlast de gemeente of het probleem zelf op te lossen.

Ook in Gelderland en Noord-Brabant kan het later vanmiddag en in de avond flink gaan regenen. Het KNMI geeft vanaf 16.00 uur code geel af voor deze gebieden.

Meer uit Binnenland

Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

56 minuten geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

58 minuten geleden
Twee weekenden verkeershinder op A10 door aanleg stiller asfalt

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

59 minuten geleden
OM eist taakstraf tegen klimaatactivist A12 voor bijten agent

DEN HAAG (ANP) - Een klimaatactivist die een agent zou hebben gebeten bij zijn aanhouding tijdens de laatste blokkade van de A12 in Den Haag, is woensdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geƫist.

1 uur geleden
Weeronline: sluit en open ramen op juiste moment voor koel huis

HOUTEN (ANP) - Komend weekend staat Nederland zomerse en mogelijk zelfs tropische temperaturen te wachten. Om ervoor te zorgen dat de warmte buitenshuis blijft, is het van belang om op het juiste moment ramen en deuren te sluiten en te openen, raadt Weeronline aan.

1 uur geleden
Helft grote sterns weggevaagd door vogelgriep

ZEIST (ANP) - De helft van alle grote sterns in Nederland is weggevaagd door de vogelgriep die vorig voorjaar uitbrak onder de kustvogels. Van de 19.000 broedparen die vorig jaar in Nederland en Vlaanderen nestelden zijn er nog maar 9000 over, zegt Vogelbescherming Nederland. De organisatie was al bang voor een drastische vermindering van het aantal grote sterns en heeft daarom dit voorjaar nauwgezet het aantal broedparen geteld.

1 uur geleden
Steeds meer 'statiegeldhouders' aan prullenbakken tegen zwerfafval

UTRECHT/GOES (ANP) - Steeds meer gemeenten maken blikjes- en flessenhouders vast aan prullenbakken om zwerfafval te voorkomen. Veel steden merken dat in restafval gezocht wordt naar flesjes en blikjes met statiegeld. Daarvoor wordt het andere vuilnis uit de prullenbak gehaald en ontstaat zwerfafval. De zogenoemde doneerring moet dat voorkomen.

2 uur geleden