Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel sectorbestuurders FNV ziet niets in sociaal akkoord

Deel sectorbestuurders FNV ziet niets in sociaal akkoord

UTRECHT (ANP) - Binnen vakbond FNV is een verschil van mening over het nut van het sluiten van een sociaal akkoord. Bestuurders van verschillende sectoren binnen de bond hebben dat in een brief aan de top van FNV geschreven. Ingewijden bevestigen eerdere berichtgeving daarover in De Telegraaf. Zij denken dat het niet in het belang van de bond is om nu afspraken te maken.

Bij een sociaal akkoord is namelijk altijd sprake van een compromis en moet de vakbond dus ook verworvenheden van werknemers opgeven als ruilmiddel. Bovendien zijn de bestuurders van mening dat met acties veel bereikt kan worden en dat een sociaal akkoord juist die acties in de weg zit.

FNV-voorzitter Tuur Elzinga zei eerder, net als bestuurslid Petra Bolster, te denken aan een sociaal akkoord over het verbeteren van de koopkracht. Bolster liet eind vorige maand weten dat zo'n akkoord er voor Prinsjesdag zou kunnen zijn "als de politieke wil er is".

Meer uit Financieel

Aandacht bij cijfers Rabobank voor inflatie, rente en stikstof

UTRECHT (ANP) - Rabobank komt donderdag als derde Nederlandse grootbank met een update over de resultaten in de voorbije maanden. Net als bij ING en ABN AMRO is het de vraag wat de bank merkt van het oplopen van de rente en de hoge inflatie van de laatste tijd. Ook kan topman Wiebe Draijer in een toelichting mogelijk nog meer zeggen over de stikstofcrisis en de oplossingen die hij ziet om daaruit te komen.

40 minuten geleden
CBS: vooral webwinkels en financiële holdings opgeheven

DEN HAAG (ANP) - In de eerste zes maanden van dit jaar zijn meer bedrijven opgeheven dan het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) sinds het begin van de metingen in 2007 heeft gemeten. In totaal stopten 76.000 bedrijven ermee, waarbij het hoge aantal webwinkels en financiële holdings opviel.

4 uur geleden
Weer fors meer abonnees voor streamingdienst Disney+

ANAHEIM (ANP) - Streamingdienst Disney+ heeft in het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees binnen weten te halen. De aanwas van nieuwe kijkers viel daarmee hoger uit dan kenners hadden voorzien. Volgens Walt Disney, het entertainmentconcern achter onder andere de populaire dienst, is het klantenbestand inmiddels aangedikt tot 152,1 miljoen abonnees wereldwijd. Dat is een derde meer dan een jaar eerder.

5 uur geleden
Wall Street wint flink na inflatiecijfer VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden onder andere op het jongste inflatiecijfer. De geldontwaarding in de VS bleek minder dan een maand eerder, vooral als gevolg van dalende brandstofprijzen. Voor voedsel en andere zaken waren Amerikanen nog steeds flink meer geld kwijt in vergelijking met een jaar eerder.

5 uur geleden
Kadaster: weinig verkopen en minder sterk gestegen huizenprijzen

APELDOORN (ANP) - In het tweede kwartaal zijn er minder huizen verkocht. De prijzen gingen nog wel omhoog, maar minder hard dan de afgelopen periodes. Dat meldt het Kadaster, dat zijn cijfers over de periode april tot en met juni bekendmaakte.

6 uur geleden
Ondernemers: houd vast aan coronapas als laatste redmiddel

DEN HAAG (ANP) - Het coronatoegangsbewijs (CTB) moet onderdeel blijven van de gereedschapskist van het kabinet, als laatste redmiddel om bedrijven open te houden, mocht het virus weer oplaaien. Dat betogen ondernemers verenigd in VNO-NCW en MKB-Nederland, na eerdere berichtgeving door het AD.

7 uur geleden
Kosten olietransport VS naar Europa op hoogste punt in twee jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De kosten om olie vanuit de Verenigde Staten naar Europa te verschepen rijzen de pan uit. De dagelijkse inkomsten voor een middelgrote tanker op deze route stegen deze week naar bijna 57.000 dollar. Dat is twaalf keer meer dan aan het begin van het jaar en het hoogste niveau in bijna twee jaar.

7 uur geleden