Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel ondernemers krijgt langer om belastingschuld af te lossen

Deel ondernemers krijgt langer om belastingschuld af te lossen

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de ondernemers die uitstel van betaling hebben gekregen van de Belastingdienst, krijgt langer de tijd om deze schuld af te lossen. De Tweede Kamer had hierop aangedrongen. De betalingsregeling wordt verlengd van vijf naar zeven jaar voor bedrijven die hiertoe een verzoek indienen.

In dat verzoek moeten ondernemers laten zien dat ze het bedrag niet kunnen terugbetalen binnen vijf jaar, maar dat dit binnen zeven jaar wel kan. Het gaat dus om in principe financieel gezonde bedrijven die alleen op korte termijn krap zitten. Bedrijven die voor de coronacrisis niet of nauwelijks winst maakten, worden uitgesloten.

Het gaat bovendien alleen om bedrijven met een openstaande schuld boven de 10.000 euro. Bedrijven met een veel hogere schuld (vanaf 50.000 euro) moeten extra onderbouwing geven bij hun verzoek.

Uitgestelde belastingen

Vanaf begin volgende maand moeten ondernemers weer beginnen met het aflossen van de uitgestelde belastingen. Bedrijven konden tijdens de coronacrisis makkelijk belastinguitstel vragen. In de Kamer werd echter gevreesd dat bedrijven die uit hun eigen reserves moesten putten door de lockdowns, de schulden niet zomaar kunnen afbetalen. Daarom krijgen ze een ruime betalingsregeling van de fiscus.

Honderdduizenden ondernemers maakten gebruik van de mogelijkheid om betalingen uit te stellen. De collectieve schuld liep op tot 47 miljard euro, waarvan nog ongeveer 19 miljard openstaat.

Meer uit Financieel

Bedrijf achter The Sims schrapt bijna zevenhonderd banen

REDWOOD CITY (ANP/BLOOMBERG) - Computerspelbedrijf Electronic Arts (EA) gaat ongeveer 670 mensen ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer voetbalvideogamefranchise FIFA en The Sims, neemt afscheid van 5 procent van het personeelsbestand. EA sluit zich aan bij meerdere gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes aankondigden, waaronder Sony en Microsoft.

10 minuten geleden
FlixBus profiteert van uitbreiding naar meer landen

M√úNCHEN (ANP/DPA) - Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

20 minuten geleden
Verzekeraar NN op kop in AEX, Air France-KLM onderuit na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - NN Group was donderdag de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar deed vorig jaar goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien. De verzekeraar keert daarnaast meer dividend uit en gaat meer eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd bijna 7 procent hoger gezet. Branchegenoot ASR, die ook met cijfers kwam, zakte daarentegen 4 procent.

54 minuten geleden
ABN AMRO stopt met verwerken betalingen winkeliers

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO stopt met het verwerken van betalingen voor winkeliers. De bank heeft besloten om dit uit te besteden aan betaaldienstverlener Buckaroo uit Utrecht.

55 minuten geleden
Olie-industrie Guyana helpt SBM Offshore aan recordresultaten

SCHIPHOL (ANP) - De Nederlandse maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft vorig jaar afgesloten met recordresultaten, mede geholpen door de opkomende olie-industrie in Guyana. Na olievondsten voor de kust van dit buurland van Suriname verkocht SBM Offshore groot materieel voor het oppompen en opslaan van olie op zee.

1 uur geleden
Cijfers verzekeraars ASR en NN centraal op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar ASR en NN Group. De beide verzekeraars hebben hun resultaten flink opgevoerd, ondanks de grote schikkingen die ze recent hebben getroffen met claimorganisaties om van de woekerpolisaffaire af te zijn. ASR profiteerde van de overname van de verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland en boekte weer winst in 2023, na een verlies een jaar eerder. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

1 uur geleden
Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met offshore wind

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met werkzaamheden voor de bouw van windparken op zee. Het beursgenoteerde bedrijf uit Leidschendam zag mede daardoor de omzet vorig jaar flink toenemen.

2 uur geleden