Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel grondbonden KLM niet akkoord met nieuwe pensioenregeling

Deel grondbonden KLM niet akkoord met nieuwe pensioenregeling

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft met verschillende bonden een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe pensioenregeling voor grondpersoneel. Die moet per 1 januari volgend jaar de huidige afspraken vervangen. Vakbond VKP, die melding maakt van het bereikte resultaat, sloot zich daar niet bij aan. Ook de NVLT zou zich niet achter het onderhandelingsresultaat scharen.

De VKP meent dat het onder de moeilijke omstandigheden waarin KLM nu verkeert niet goed is om structurele afspraken te maken over een nieuwe pensioenregeling. Verder is de uitwerking van het landelijk pensioenakkoord van invloed op de pensioenvoorziening. De VKP vindt een tijdelijke regeling van 1 tot 2 jaar beter. Op het moment dat de situatie structureel verbetert, zouden structurele afspraken kunnen worden gemaakt.

Vakbonden CNV, De Unie en FNV zullen het onderhandelingsresultaat volgens de VKP wel positief aan hun achterban voorleggen. Verder zijn ook de eerste gesprekken over een sociaal plan voor het grondpersoneel van KLM gevoerd. Dit als onderdeel van de herstructurering waar de maatschappij voor staat. KLM moet voor oktober met een plan komen als voorwaarde voor het steunpakket van het kabinet om door de crisis te komen.

In de eerste gespreksronde met de bonden werd ook gesproken over de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage van het KLM-personeel aan het herstel van de maatschappij. Daarbij werd door KLM nadrukkelijk verwezen naar de afspraken die met de overheid zijn gemaakt. Donderdag worden de gesprekken tussen KLM en de grondbonden over een sociaal plan vervolgd.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

16 minuten geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

17 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

17 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

19 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

21 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

21 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

22 uur geleden