Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel financieel dienstverleners voldoet niet aan vergunningseisen

Deel financieel dienstverleners voldoet niet aan vergunningseisen

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de financieel dienstverleners voldoet niet aan de minimale vergunningseisen en dat kan het belang van klanten schaden. Dat zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van eigen onderzoek. De toezichthouder vindt het belangrijk dat dit verbetert, omdat deze tussenpersonen veel invloed hebben op de financiële beslissingen van consumenten.

"De uitkomsten zijn teleurstellend", zegt de toezichthouder over hun onderzoek naar de bedrijfsvoering van tussenpersonen, bijvoorbeeld financieel adviseurs en hypotheekadviseurs. Volgens de AFM zijn niet alle financieel dienstverleners aangesloten bij klachtenloket Kifid of hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook is niet overal de informatiebeveiliging op orde.

"Een professionele sector moet voldoen aan de basisvereisten", benadrukt de AFM. Dat een deel van de financieel dienstverleners zich daar niet aan houdt, gaat volgens de financiële waakhond "ten koste van de beheerste en integere bedrijfsvoering".

Ook zegt de AFM dat samenwerkingen met freelancers niet altijd volgens de regels verlopen en er soms geen medewerkers zijn met de benodigde diploma's om klanten advies te mogen geven over specifieke diensten en producten.

Meer uit Financieel

Oad in cassatie in rechtszaak om schadevergoeding Rabobank

HOLTEN (ANP) - De oud-eigenaren van reisorganisatie Oad, die in 2013 failliet werd verklaard, gaan in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Dat oordeelde eerder dit jaar dat de Rabobank geen schadevergoeding hoeft te betalen om de vermeende betrokkenheid van de bank bij het omvallen van het bedrijf. Oad vindt de uitspraak onjuist en onvoldoende onderbouwd.

20 minuten geleden
Adviesgroep: aantal private leasecontracten neemt verder toe

APELDOORN (ANP) - De populariteit van private leasecontracten voor auto's neemt steeds verder toe. Zo steeg het aantal leasecontracten van 214.000 in 2020 naar 245.000 in 2023. Dat is een stijging van ongeveer 15 procent, meldt Van Bruggen Adviesgroep. Vooral jongeren, die zich vaak een dure aankoop zoals een auto niet kunnen veroorloven, zien een leasecontract wel zitten.

42 minuten geleden
Bronnen: ASML kan chipmachines uitzetten bij Chinese inval Taiwan

VELDHOVEN (ANP/BLOOMBERG) - Chipmachinefabrikant ASML heeft manieren om zijn machines op afstand uit te schakelen, mocht China Taiwan binnenvallen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Ook de Taiwanese chipproducent TSMC beschikt over die mogelijkheid. Volgens de bronnen heeft de Amerikaanse overheid eerder zorgen geuit richting beide bedrijven over de gevolgen van een Chinese inval in Taiwan, waar een groot deel van de wereldwijd geproduceerde chips vandaan komt.

1 uur geleden
Microsoft ziet toename rivaliteit met Apple door nieuwe AI-pc's

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Topman Satya Nadella van techconcern Microsoft verwacht dat de nieuwste generatie Windows-pc's de concurrentiestrijd met Apple kan doen toenemen. Pc's die draaien op Windows, maar ook de apparaten van Apple, raken namelijk steeds beter toegerust op toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Door de chips die dit mogelijk maken, kunnen de apparaten sneller en beter presteren.

1 uur geleden
VodafoneZiggo vindt nieuwe topman

UTRECHT (ANP) - Telecomconcern VodafoneZiggo heeft een nieuwe topman gevonden in Stephen van Rooyen. Hij was de baas van Sky in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en commercieel directeur van de Sky Group. Volgens VodafoneZiggo brengt hij meer dan twintig jaar ervaring in de media en telecom met zich mee.

1 uur geleden
Laadpalenmaker Alfen onderuit op lager Damrak na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 18 procent lager gezet.

2 uur geleden
Nederlandse beleggers maakten dit jaar al 11,3 miljard euro winst

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse huishoudens hebben in de eerste drie maanden van 2024 met hun gezamenlijke beleggingen 11,3 miljard euro winst gemaakt. De totale waarde steeg daardoor tot ruim 180 miljard, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is de grootste stijging sinds eind 2020, toen de beurzen zich herstelden tijdens de coronapandemie.

2 uur geleden