Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deel Chinese Muur dicht voor bezoekers om coronavirus

Deel Chinese Muur dicht voor bezoekers om coronavirus

PEKING (ANP/AFP/RTR) - De Chinese autoriteiten sluiten een deel van de Chinese Muur voor bezoekers om zo verspreiding van het besmettelijke coronavirus te voorkomen. Het is de volgende maatregel die China neemt vanwege het virus. Verschillende delen van het land zijn inmiddels platgelegd, met name in de buurt van de stad Wuhan. Die plaats wordt gezien als het epicentrum van de uitbraak.

China sluit ook veel andere trekpleisters. Zo zijn de Ming-graven in Peking, een verzameling mausolea, vanaf zaterdag niet meer te bezoeken. Ook kunnen mensen vanaf dan niet meer naar het Yinshan Pagoda Forest bij de Chinese hoofdstad. Verder is het Nationale Stadion in Peking, dat ook bekendstaat als het Vogelnest, dicht voor toeristen. Dat was het hoofdstadion tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008.

Vrijdag werd ook bekend dat Chinese bureaus geen binnen- en buitenlandse reispakketen meer mogen verkopen. Eerder was al bekend dat veel landen uit voorzorg niet meer op Wuhan vliegen.

Momenteel zijn zeker 830 mensen in China met het coronavirus besmet, 25 mensen zijn er aan overleden. Het virus is ook in andere landen opgedoken.

Meer uit Buitenland

Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

18 minuten geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

46 minuten geleden
Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijden vooralsnog geen treinen. De situatie op de wegen is in die regio wel verbeterd ten opzichte van zaterdag.

2 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

3 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

4 uur geleden
Uitgebreide Israëlische bombardementen gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft Israël opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, ook in het zuiden waar naar schatting 1,7 miljoen inwoners heen zijn gevlucht.

4 uur geleden
VK gaat observatievluchten boven Gaza en Israël uitvoeren

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat boven de Gazastrook en Israël observatievluchten uitvoeren om gijzelaars in handen van Hamas te lokaliseren, melden Britse media op gezag van het ministerie van Defensie.

4 uur geleden