Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Debat raad Tilburg over fans Willem II vervroegd

Debat raad Tilburg over fans Willem II vervroegd

TILBURG (ANP) - Het interpellatiedebat in de gemeenteraad van Tilburg maandag over de vergunning voor het feest van de harde kern van Willem II afgelopen donderdagavond vindt eerder plaats. Het debat begint maandagmiddag al om 15.00 uur, en niet zoals eerder op de agenda stond na 18.30 uur, blijkt uit de aangepaste raadsagenda van de gemeente Tilburg.

Aanvankelijk stond het debat op de zevende plaats op de agenda, maar dat is naar voren gehaald en wordt om 15.00 uur als eerste besproken. Het debat is aangevraagd door Lijst Smolders, PvdA en SP. Dit na "de misstanden die hebben plaatsgevonden op het Olympiaplein tijdens de voetbalwedstrijd van Willem II tegen de Rangers", aldus de indieners van de aanvraag.

Volgens de gemeente verzamelden zich donderdagavond op het plein zo'n 500 fans. Op beelden is te zien dat de supporters zongen, juichten en dicht bij elkaar stonden. Dat is in strijd met de coronaregels.

De drie fracties in de gemeenteraad willen weten waarom burgemeester Theo Weterings (VVD) zonder overleg met de raad een vergunning heeft afgegeven en waarom niet werd ingegrepen toen bleek dat de coronaregels werden overtreden. Ook willen ze opheldering over de vraag, hoe "dit Tilburgs handelen" zich verhoudt met nationale oproepen alles te doen om de tweede golf coronabesmettingen af te remmen.

De burgemeester is tevens voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De drie fracties willen van hem weten of vooraf overleg is geweest met deze veiligheidsregio.

Weterings liet eerder weten het gedrag van de supporters "verwerpelijk en teleurstellend" te vinden. Maar hij legt de verantwoordelijkheid voor dit gedrag bij de supporters zelf.

Meer uit Binnenland

Boek Inez Weski meteen bovenaan bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek van advocaat Inez Weski staat in de eerste week na het verschijnen meteen bovenaan de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek Het geluid van de stilte schrijft Weski onder meer over haar arrestatie vorig jaar.

38 minuten geleden
Capaciteit COA Ter Apel weer ruim overschreden

TER APEL (ANP) - De grenzen van de opvangcapaciteit van het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn afgelopen nacht opnieuw ruim overschreden. Er sliepen 2300 mensen, driehonderd meer dan is afgesproken. De aanhoudende drukte heeft gevolgen voor de werkdruk voor medewerkers en de sfeer op de locatie. Dinsdagavond was er een steekpartij bij het aanmeldcentrum, een 24-jarige man raakte gewond.

39 minuten geleden
OM handelt zaak tegen vier medewerkers zorgboerderij zelf af

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie beslist zelf of vier medewerkers van een zorgboerderij in het Groningse Wedde straf krijgen voor het mishandelen van gehandicapte bewoners. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie en niet aan de rechtbank. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

39 minuten geleden
Gronings regioberaad over Nieuw Begin moet openbaar

GRONINGEN (ANP) - Volksvertegenwoordigers in Groningen willen grip houden op de besteding van de aardbevingsmiljarden, maar de manier waarop ze dat tot nu toe organiseren stuit op kritiek in Provinciale Staten. Het Regioberaad van Staten- en raadsleden over "democratische verankering" bij de vormgeving van een 'Nieuw Begin' na het gaswinningsleed vergadert vooralsnog in beslotenheid, maar dat moet volgens een meerderheid in Provinciale Staten transparanter.

47 minuten geleden
Brand in pand Rotterdam waar minder-zelfredzame mensen wonen

ROTTERDAM (ANP) - In een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander bestrijdt de brandweer een uitslaande brand. In het gebouw wonen enkele mensen die volgens de veiligheidsregio "minder zelfredzaam zijn".

1 uur geleden
Export van Nederlandse onderdelen van F-35 wordt niet gestopt

DEN HAAG (ANP) - De export van in Nederland geproduceerde onderdelen voor de F-35 naar andere landen dan Israël wordt niet stopgezet. Dat schrijft minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in een aanvullende toelichting op de uitspraak van het gerechtshof aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Van der Burg moet asielaanvragen van Palestijnen gewoon behandelen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Justitie en Veiligheid) moet de aanvragen van asielzoekers uit de Palestijnse gebieden gewoon in behandeling nemen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. In december besloot Van der Burg dat de aanvragen tijdelijk bevroren zouden worden, maar volgens de Raad van State heeft hij zijn besluit niet goed gemotiveerd, omdat hij zich niet baseerde op de meest actuele informatie.

2 uur geleden