Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Debat raad Tilburg over fans Willem II vervroegd

Debat raad Tilburg over fans Willem II vervroegd

TILBURG (ANP) - Het interpellatiedebat in de gemeenteraad van Tilburg maandag over de vergunning voor het feest van de harde kern van Willem II afgelopen donderdagavond vindt eerder plaats. Het debat begint maandagmiddag al om 15.00 uur, en niet zoals eerder op de agenda stond na 18.30 uur, blijkt uit de aangepaste raadsagenda van de gemeente Tilburg.

Aanvankelijk stond het debat op de zevende plaats op de agenda, maar dat is naar voren gehaald en wordt om 15.00 uur als eerste besproken. Het debat is aangevraagd door Lijst Smolders, PvdA en SP. Dit na "de misstanden die hebben plaatsgevonden op het Olympiaplein tijdens de voetbalwedstrijd van Willem II tegen de Rangers", aldus de indieners van de aanvraag.

Volgens de gemeente verzamelden zich donderdagavond op het plein zo'n 500 fans. Op beelden is te zien dat de supporters zongen, juichten en dicht bij elkaar stonden. Dat is in strijd met de coronaregels.

De drie fracties in de gemeenteraad willen weten waarom burgemeester Theo Weterings (VVD) zonder overleg met de raad een vergunning heeft afgegeven en waarom niet werd ingegrepen toen bleek dat de coronaregels werden overtreden. Ook willen ze opheldering over de vraag, hoe "dit Tilburgs handelen" zich verhoudt met nationale oproepen alles te doen om de tweede golf coronabesmettingen af te remmen.

De burgemeester is tevens voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De drie fracties willen van hem weten of vooraf overleg is geweest met deze veiligheidsregio.

Weterings liet eerder weten het gedrag van de supporters "verwerpelijk en teleurstellend" te vinden. Maar hij legt de verantwoordelijkheid voor dit gedrag bij de supporters zelf.

Meer uit Binnenland

Acht jaar cel voor doodrijden gezin in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

8 minuten geleden
Hoge Raad: veroordeling moordenaars advocaat Wiersum definitief

DEN HAAG (ANP) - De veroordeling van de twee mannen die advocaat Derk Wiersum hebben vermoord, is definitief. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. Het Amsterdamse gerechtshof veroordeelde Moreno B. (35) en Giërmo B. (40, geen familie) vorig jaar tot dertig jaar gevangenisstraf.

44 minuten geleden
Brand Amersfoort dreigt over te slaan naar hoofdkantoor Babboe

AMERSFOORT (ANP) - Een brand in Amersfoort die dinsdagochtend begon in een bedrijfsverzamelgebouw, dreigt over te slaan naar het naastgelegen hoofdkantoor van bakfietsenproducent Babboe. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat de brandweer dit uit alle macht probeert te voorkomen.

1 uur geleden
Aantal mensen in Ter Apel al een paar dagen boven de 2200

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben in de nacht van maandag op dinsdag 2245 mensen overnacht, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De afgelopen nachten verbleven meer dan 2200 mensen in het aanmeldcentrum, hoewel er een maximumaantal geldt van 2000. Maandag meldde het COA een bezetting van 2219 mensen, de nacht ervoor ging het om 2206 mensen.

1 uur geleden
Afsluitdijk (A7) dicht door ongeluk met vrachtwagen

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een tankwagen en een personenauto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever. Daarbij is een man om het leven gekomen. Het gaat om de bestuurder van de auto, laat de politie weten.

1 uur geleden
OM eist celstraf tegen frauderende pakketbezorger

LEEUWARDEN (ANP) - Tegen de 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 36 maanden cel geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor verduistering in haar dienstbetrekking als pakketbezorger van DHL en een koeriersdienst die werkte voor PostNL.

1 uur geleden
Vluchten KLM uitgeweken en geannuleerd door storing

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft maandagavond vier vluchten laten uitwijken naar het buitenland in verband met de storing in het Nederlandse luchtverkeersleidingssysteem. Twee vluchten gingen naar Brussel, een naar Luik en een naar Parijs, aldus KLM.

2 uur geleden