Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Debat over voormalige verkenners opnieuw uitgesteld

Debat over voormalige verkenners opnieuw uitgesteld

DEN HAAG (ANP) - Het debat in de Tweede Kamer over de werkzaamheden van de voormalige verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) is donderdag voor een tweede keer uitgesteld. Het debat staat nu gepland voor 12.30 uur.

De eerste keer werd het debat uitgesteld omdat nog niet alle gevraagde stukken van het bureau van de verkenners binnen waren bij de Kamer. Inmiddels hebben de partijen die documenten ontvangen.

Oorspronkelijk zou het debat woensdag plaatsvinden. Maar dat gebeurde niet omdat de Kamer alle informatie over de mislukte verkenning van Jorritsma en Ollongren eerst wilde hebben.

Meer uit Binnenland

OM seponeert aangifte tegen betogers bij opening Holocaustmuseum

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) seponeert de aangifte van het Centraal Joods Overleg (CJO) tegen mensen die zondag 10 maart bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam demonstreerden. "Het onderzoek heeft niet geleid tot concrete verdachten", aldus het OM.

1 uur geleden
Derdelanders kunnen verblijfssticker vanaf 6 mei ophalen

DEN HAAG (ANP) - De zogenoemde derdelanders uit Oekraïne die in Nederland verblijven kunnen vanaf maandag 6 mei een verblijfssticker ophalen. Dit meldt de IND. Deze sticker kunnen zij in hun paspoort plakken, net als Oekraïners met een tijdelijke verblijfsvergunning.

2 uur geleden
Zorgwereld was stil bij actie tegen geweld

UTRECHT/HEERLEN (ANP) - Zorgmedewerkers hebben donderdagmiddag twee minuten het werk neergelegd en gezwegen uit protest tegen geweld tegen de beroepsgroep. NU'91, een beroepsorganisatie voor mensen die in de zorg werken, had het initiatief voor de actie genomen nadat een medewerkster van een ggz-instelling in Heerlen overleed nadat zij was neergestoken.

3 uur geleden
Meest vervuilende bestelauto's na 1 januari geweerd in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Vanaf 1 januari 2025 is het voor bestelvoertuigen die niet in de hoogste emissieklassen Euro 5 of 6 zitten, niet meer mogelijk om grote delen van Rotterdam aan te doen. In de jaren daarna gaan in stappen ook Euro 5 en Euro 6 in de ban. Vanaf begin 2028 moet alle bestelmobiliteit in deze delen van Rotterdam uitstootvrij zijn.

4 uur geleden
Bezwaren op Erasmus Universiteit tegen genderneutrale wc's

ROTTERDAM (ANP) - De universiteitsraad van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, die medewerkers en studenten vertegenwoordigt, heeft een voorstel ingediend om genderneutrale wc's in aantal te halveren en op andere plekken te plaatsen. Een woordvoerder van de instelling bevestigt het bericht van het Erasmus Magazine en meldt dat het college van bestuur de kwestie gaat bestuderen.

4 uur geleden
IS-zussen veroordeeld tot 3,5 en 2,5 jaar cel

ROTTERDAM (ANP) - De zussen Amina E. en Amal E. zijn donderdag door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot respectievelijk 3,5 jaar en 2,5 jaar cel voor onder meer het voorbereiden van terroristische misdrijven en lidmaatschap van Islamitische Staat (IS). Dat zou tussen augustus 2014 en 1 november 2022 zijn gebeurd. Tien maanden van de straf van Amina (25) zijn voorwaardelijk, bij Amal (38) gelden bijzondere voorwaarden zoals dat ze na haar celstraf begeleiding en therapie krijgt.

4 uur geleden
Verdediging van lekken verdachte NCTV'er is 'mijnenveld'

ROTTERDAM (ANP) - De verdediging van de medewerker van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) die verdacht wordt van het lekken van staatsgeheime informatie aan Marokkaanse inlichtingendiensten bevindt zich in "een mijnenveld rondom de geheimhouding". "Mijn cliënt werkte niet alleen met staatsgeheimen, hij ís een staatsgeheim", zei de advocaat van de 64-jarige Ab el M. donderdag in de rechtbank in Rotterdam tijdens de tweede voorbereidende zitting in deze zaak.

6 uur geleden