Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Deal over schuldenplafond VS zet beurzen New York hoger

Deal over schuldenplafond VS zet beurzen New York hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met aardige koerswinsten geëindigd. De stemming onder beleggers op Wall Street kreeg steun door de deal die de Republikeinen en Democraten in de Senaat hebben gesloten over een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid tot in december. Verder nam het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten minder sterk toe dan verwacht.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 1 procent hoger op 34.754,94 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,8 procent tot 4399,76 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent vooruit tot 14.654,02 punten.

Zwaarwegende techaandelen als Apple, Amazon, Microsoft en Google-moeder Alphabet stegen tot 1,2 procent. Twitter stond in de belangstelling met een plus van 4,4 procent. Het socialmediabedrijf maakte bekend zijn advertentiedivisie MoPub te verkopen. Voor het onderdeel werd in 2013 naar verluidt zo'n 350 miljoen dollar betaald. Nu ontvangt Twitter een bedrag van dik 1 miljard dollar.

General Motors

Jeansproducent Levi Strauss won 8,5 procent na kwartaalcijfers die erg goed vielen bij beleggers. Verder was er aandacht voor farmaceut Pfizer (plus 1,7 procent) die de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteiten om goedkeuring heeft gevraagd voor het vaccineren van kinderen vanaf vijf jaar tegen het coronavirus.

Andere winnaars op Wall Street waren onder meer autoconcern General Motors (GM) met een plus van 4,7 procent. Branchegenoot Ford Motor werd 5,5 procent hoger gezet. Mijnbouwer Freeport-McMoRan boekte een winst van meer dan 8 procent.

Olie

Daarnaast waren beleggers in afwachting van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag. Uit de arbeidsmarktcijfers wordt mogelijk meer duidelijk over de staat van de economie. Bij een meevallend banenrapport neemt de kans toe dat de Federal Reserve zijn steunprogramma's voor de economie sneller gaat afbouwen.

De euro was 1,1551 dollar waard, tegen 1,1565 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent meer op 78,79 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 82,42 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

9 minuten geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

1 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

2 uur geleden
Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

7 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

12 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

13 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

13 uur geleden